Hlavní obsah

ON-LINE: Policejní akci u Eiffelovy věže vyvolal falešný poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Teroristické útoky, které se odehrály v noci na sobotu v Paříži a při kterých zemřelo nejméně 129 lidí, ochromily prakticky celou Francii. Obyvatelé hlavního města masově v nemocnicích darují krev, aby pomohli zraněným. Těch je přes 350, 99 z nich zůstává ve vážném stavu. Prezident François Hollande prohlásil, že atentáty spáchal Islámský stát (IS) a vyhlásil výjimečný stav. IS se k útokům přihlásil.

Foto: Profimedia.cz

Belgická policie v bruselské čtvrti Molenbeek podle ministra spravedlnosti zatkla několik lidí v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži.

Článek

00:05 - Vážení čtenáři, on-line reportáž o událostech kolem teroristických útoků v Paříži pro dnešní den končí. Další informace najdete v ostatních zprávách. Děkujeme za pozornost. Redakce Novinky.cz

23:47 - Druhý atentátník z Paříže zřejmě pronikl do Francie přes Řecko. Uvedla to bez dalších podrobností BBC s odkazem na řecké úřady. Vyšetřování stále pokračuje. Podle předchozích sobotních informací se na místě jednoho z útoků ve francouzské metropoli našel syrský pas. Údaje v něm uvedené ukázaly, že majitel prošel jako uprchlík v říjnu registrací v Řecku.

22:41 - Francouzský premiér Manuel Valls slíbil „zničit“ ty, kteří stojí za teroristickými útoky v Paříži. V televizi TF1prohlásil, že „jsme ve válce, a protože jsme ve válce, přijímáme mimořádná opatření“. Valls také řekl, že Francie bude osnovatele atentátů pronásledovat na svém území, v Evropě i v Iráku a Sýrii. „Tuto válku vyhrajeme,“ dodal.

22:33 - Francouzští policisté v sobotu večer na krátkou dobu uzavřeli okolí hotelu Pullman nedaleko Eiffelovy věže. Mluvčí francouzského ministerstva vnitra ale později agentuře Reuters řekl, že šlo o falešný poplach. Uzavřena přitom byla také stanice metra Martovo pole poblíž symbolu francouzské metropole.

Jeden z očitých svědků spolupracujících s Reuters večer řekl, že u hotelu Pullman viděl "desítky policistů s automatickými zbraněmi", jak míří na hotel, jenž byl poté evakuován.

Ministerstvo vnitra i mluvčí hotelového řetězce Accor potvrdily, že šlo o planý bombový poplach.

22:31 - Šéf libanonského hnutí Hizballáh odsoudil páteční útoky v Paříži. Pachatelé atentátů, k nimž se přihlásilo radikální sunnitské hnutí Islámský stát, jsou podle šajcha Hasana Nasralláha zločinci. Útoky, které mají zatím na 130 obětí, odsoudila i rada muslimských duchovních v Saúdské Arábii. Autorita sunnitského islámu imám káhirské mešity Al-Azhar je označil za odporný čin.

22:08 - V pařížském sedmém obvodu bylo v sobotu večer evakuováno okolí Eiffelovy věže. Mnoho policistů je nasazeno kolem hotelu Pullman. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svědky. Uzavřena byla také stanice metra Martovo pole před Eiffelovou věží.

21:11 - Mezi oběťmi útoků jsou vedle Francouzů i dva rumunští občané, nejméně dva Belgičané, jeden Švéd a nejméně jeden Brit, oznámila podle agentur AP a AFP ministerstva zahraničí příslušných zemí. Další Rumun je mezi zraněnými, ale po ošetření byl propuštěn z nemocnice. Češi mezi oběťmi nejsou - viz vstup z 19:30.

21:01 - Řecká policie odeslala do Francie otisky prstů majitele syrského pasu, který byl objevený po útoku na pařížském sportovním stadiónu. Uvedla to agentura AP s odvoláním na zdroj z řeckého ministerstva pro civilní ochranu.

Vyšetřovatelé se snaží zjistit, jestli otisky budou souhlasit s ostatky objevenými po bombovém atentátu nedaleko. Majitel syrského pasu prošel 3. října do Evropy přes řecký ostrov Leros.

Belgická policie v bruselské čtvrti Molenbeek podle ministra spravedlnosti zatkla několik lidí v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži.

20:54 - Migranti se bojí, že se Evropa uzavře. Uprchlíci ze Sýrie a dalších zemí zasažených válkami odsuzují útoky v Paříži. Obávají se, že nyní bude těžší začít nový život v západní Evropě, píše AP. Teroristický útok, při kterém zemřelo 129 lidí, podle nich připomíná války, před kterými prchají. Syřan Abdul Selam agentuře řekl, že uprchlíci teď „budou považováni za potenciální útočníky“.

20:47 - Řecké úřady pátrají v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži po dvou migrantech. Uvedla to agentura AFP. Letos byli v Řecku zaregistrováni jako žadatelé o azyl.

Francouzské úřady požádaly své řecké kolegy o ověření cestovního pasu a digitálních otisků prstů jednoho z těchto mužů a o otisky prstů druhého muže. Francouzští vyšetřovatelé našli u těla jednoho z atentátníků syrský pas.

20:27 - Británie, Německo, Španělsko, Finsko, Nizozemsko, Maďarsko či Itálie zpřísnily v sobotu kvůli atentátům v Paříži bezpečnostní kontroly. Belgický premiér Charles Michel požádal občany Belgie, aby se vyhnuli cestám do Paříže.

20:01 - Belgické protiteroristické úřady po útocích v Paříži zatkly člověka, který byl v pátek večer ve francouzské metropoli. Uvedl to belgický premiér.

19:30 -  Identifikovány jsou již asi dvě třetiny obětí. Mezi nimi není žádný občan České republiky, uvedla v ČT česká velvyslankyně ve Francii Marie Chatardová.

19:21 - Při pátečních teroristických útocích v Paříži zemřelo 129 lidí. Na tiskové konferenci upřesněná čísla v sobotu zveřejnil francouzský prokurátor Francois Molins. Zraněno bylo 352 dalších lidí. [celá zpráva]

Podle Molinse je 99 zraněných stále v kritickém stavu. Uvedl také, že při jednom z útoků atentátníci použili černý vůz značky Seat. Po autě policisté pátrají. [celá zpráva]

18:53 - Šéfové států a vlád zemí Evropské unie vyzvali více než půl miliardu svých spoluobčanů k minutě ticha v pondělí v poledne, aby tak celá "osmadvacítka" uctila oběti teroristických útoků v Paříži. "Jde o útok proti nám všem," zdůraznilo společné prohlášení.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Po teroristických útocích v Paříži řada světových měst nasvítila své památky ve francouzských národních barvách. Na snímku Londýnské oko v britské metropoli

Unijní vůdci vyjádřili pobouření nad krveprolitím i odhodlání společně čelit teroristické hrozbě. "Stojíme po boku lidu a vlády Francie. Hanebný teroristický čin dosáhne pravého opaku, než jak ho zamýšleli jeho pachatelé - rozdělit nás, zastrašit a zasít nenávist," praví se v prohlášení. Slibuje také podniknout vše nezbytné k porážce extremismu, terorismu a nenávisti.

18:02 - Belgická policie v bruselské čtvrti Molenbeek podle ministra spravedlnosti zatkla několik lidí. Do Molenbeeku vedly stopy atentátníků z Paříže. [celá zpráva]

17:42 - Na londýnském letišti Gatwick, z jehož severního terminálu byli dnes evakuováni cestující, policie zatkla francouzského občana, kvůli držení zbraně.

17:19 - Belgická policie provádí v souvislosti s pátečními teroristickými útoky v Paříži razie nedaleko Bruselu. Uvedl to belgický zpravodajský web RTBF. Podle jeho informací policisté podnikli až tři razie. 

17:13 - Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že teroristé byli buď radikalizovaní Francouzi, kteří reagovali na bombardování Islámského státu (IS), nebo se mohli teroristé infiltrovat do migrační vlny. "Po tomto se snad některým lidem otevřou oči," řekl Fico po zasedání bezpečnostní rady státu. S migrací jsou podle něj spojena velká bezpečnostní rizika.

17:10 - Francouzská vláda neuvažuje o tom, že by zrušila či odložila plánovanou konferenci OSN o klimatu, jež má začít v Paříži 30. listopadu. Vzhledem k teroristickým útokům v Paříži ale výrazně zpřísní bezpečnostní opatření.

Podle agentury AFP, odvolávající se na nejmenované americké představitele, zahájení konference se zúčastní prezident Barack Obama tak, jak bylo plánováno.

16:31 - Německo zesílí dohled nad známými islamisty a pravicovými extremisty a zintenzivní kontroly v linkových spojích do Francie. Po krizovém jednání německé vlády kvůli nočním útokům v Paříži to novinářům řekl ministr vnitra Thomas de Maiziére. Vláda ale podle něj odmítá spojovat atentáty s problematikou běženců.

16:29 - Úřady v nizozemském Amsterdamu pozdržely start letadla, které mělo odpoledne odletět do Francie. Na Twitteru se objevil výhružný vzkaz týkající se letu. Letadlo společnosti Air France-KLM mělo odstartovat z amsterodamského letiště Schiphol kolem 14:45 SEČ. Úřady let nyní prověřují.

16:09 - "Ať už je aktérem kdokoliv, tak tento čin naprosto odsuzujeme, nemůžu najít sebemenší odůvodnění, že někdo takto smýšlí a činí," řekl předseda Ústředí muslimských obcí v ČR Muníb Hasan. [celá zpráva]

16:03 - Irská rocková skupina U2 zrušila svůj vyprodaný koncert v Paříži. „Jako výsledek pokračujícího výjimečného stavu ve Francii, se neuskuteční koncert U2 plánovaný v Paříži na 14. listopadu“, uvedla kapela na svých internetových stránkách.

15:40 - Premiér Bohuslav Sobotka a prezident Miloš Zeman uctili památku obětí před francouzskou ambasádou, kde položili kytici a zapálili svíčku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka a prezident Miloš Zeman uctili památku obětí před francouzskou ambasádou

15:27 - „Francouzské úřady zatím nepotvrdily žádné oběti z České republiky,” řekla v sobotu v půl čtvrté odpoledne Novinkám Michaela Lagronová, mluvčí ministerstva zahraničí. Identifikace obětí ale zatím neskončila.

15:16 - Mezi oběťmi teroristických útoků v Paříži jsou i dva rumunští občané, nejméně dva Belgičané a jeden Švéd. Oznámila to podle agentur AP a AFP ministerstva zahraničí příslušných zemí. [celá zpráva]

Záběry z koncertu americké heavymetalové skupiny The Eagles of Death Metal v koncertní síni Bataclan těsně před tím, než dovnitř vtrhli atentátníci.

15:04 - Jeden z atentátníků, kteří útočili v pátek v Paříži, byl Francouz. Byl identifikován pomocí otisků prstů. Bezpečnostní služby jej znaly, uvedla agentura AFP. [celá zpráva]

14:57 - Atentátníci, kteří útočili v pátek v Paříži, měli kontakty v Belgii, sdělila belgická televize RTBF. Auto jednoho z nich bylo přihlášeno v Belgii. Při útocích zemřeli také dva belgičtí civilisté, uvedly tamní úřady.

14:36 - Francouzská samospráva bude mít právo vyhlásit místní zákazy vycházení, řekl ministr vnitra Cazeneuve. Kvůli útokům jsou zakázaná veřejná shromáždění.

14:33 - Stovky lidí v sobotu přišly před francouzské velvyslanectví v Berlíně vzdát poctu obětem nočních teroristických útoků v Paříži. Lidé přinášeli květiny, zapalovali svíčky a vyvěšovali vzkazy v němčině a ve francouzštině, v nichž odsuzovali násilný čin a vyjadřovali Francii soustrast.

K pietní akci se připojí i berlínská radnice, která nechá večer Braniborskou bránu, jeden z nejznámějších městských symbolů, nasvítit v barvách francouzské trikolory.

14:21 - Světoznámý symbol Paříže, Eiffelova věž, byla v sobotu až do odvolání uzavřena v souvislosti s pátečními teroristickými útoky. Uvedla to agentura AFP.

14:20 - Pařížská policie pátrá po podezřelém černém autě značky Seat. Podle BBC by mělo mít zahraniční registrační značku. Vůz by měl být spojený s pátečními teroristickými útoky. Není dosud jasné, jak přesně. Úřady vyzvaly veřejnost, aby se k autu, pokud bude někde spatřeno, nepřibližovala. [celá zpráva]

14:16 - Obyvatelé Paříže stojí v dlouhých frontách u nemocnic v hlavním městě. Vyslyšeli výzvu, aby darovali krev a pomohli tak více než dvěma stovkám lidí zraněných při teroristických útocích. Systém nebyl na takový nápor připravený.

14:04 - Mezi oběťmi teroristických útoků v Paříži jsou podle belgického ministerstva zahraničí také nejméně dva Belgičané. Dvě oběti hlásí Rumunsko.

13:57 - Francie podniká kroky k posílení bezpečnosti u sídel svých úřadů, kulturních center a škol v zahraničí. Ve Vídni to oznámil ministr zahraničí Fabius.

13:52 - Na Pražském hradě vlají černé prapory, střídání stráže bude podle Ovčáčka bez hudebního doprovodu. Zeman také zrušil svou účast na finále tenisového FED Cupu, které dnes začíná v Praze.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Černá vlajka zavlála 14. listopadu na Pražském hradě v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži, ke kterým se přihlásil Islámský stát.

13:40 - Francouzská vláda neuvažuje o tom, že by zrušila či odložila plánovanou konferenci OSN o klimatu, jež má začít v Paříži 30. listopadu. Vzhledem k teroristickým útokům v Paříži ale výrazně zpřísní bezpečnostní opatření. Agentuře Reuters to dnes řekl nejmenovaný francouzský diplomat. Klimatické konference se má zúčastnit na 200 zástupců států z celého světa, včetně českého premiéra Bohuslava Sobotky.

"Vůbec o tom neuvažujeme," řekl zdroj agentuře Reuters na otázku, zda je možné, že konference bude zrušena, odložena nebo přesunuta na jiné místo.

Foto: Jakub Troníček, Právo

Prázdný prostor před muzeem v Paříži

13:22 - Na pařížském stationu Stade de France, který byl jedním z míst pátečních atentátů, se našel syrský pas jednoho útočníka. Oznámila to francouzská policie.

Agentura AP informovala o tom, že u těla jednoho z útočníků byl v Paříži nalezen syrský pas

13:14 - Slovenský premiér Robert Fico v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži upozornil na bezpečnostní rizika spojená s migrací. „Pro vládu se stává bezpečnost Slovenské republiky absolutní prioritou. Už několik měsíců tvrdíme, že bezpečnostní rizika spojená s migrací jsou obrovská,“ uvedl Fico. „Nemůžeme respektovat žádnou míru rizika, která je spojena s uprchlíky. Každý, kdo nelegálně překročí hranice, bude zatčený a bude vnímaný, jako bezpečnostní riziko,“ řekl.

13:02 - Památky jsou zavřené. Centrum hlídají policisté v neprůstřelných vestách se samopaly a taky vojáci v maskáčích se samopaly, hlásí reportér Práva z Paříže.

Foto: Jakub Troníček, Právo

Oznámení o uzavření katedrály Notre-Dame v Paříži

12:49 - V sobotu zveřejnila agentura Reuters amatérské video, které zachycuje paniku při teroristických útocích v Paříži.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Amatérské video ukazuje paniku při teroristických útocích v PařížiVideo: Reuters

12:43 - Hejtman Karlovarského kraje zastavil vycestování asi 22 žáků ze škol v Karlových Varech do Paříže. V sobotu odpoledne měli odjet na zájezd.

12:35 - Podle reportéra Práva, který je v Paříži, je v ulicích města mnoho policistů. „Často je slyšet houkání. Metro jezdí kromě míst, kde se odehrály útoky. Cedule také hlásají, že jsou uzavřeny všechny muzea, knihovny a podobně,“ uvedl reportér.

12:23 - V Paříži a okolí policie zakázala do čtvrtka veřejné demonstrace. Zavřený je i Disneyland, muzea a sportoviště, soutěže a utkání byly zrušeny.

12:15Polsko po pařížských útocích nevidí politickou možnost, jak splnit rozhodnutí Evropské unie o rozdělení uprchlíků podle kvót. Uvedl to designovaný ministr pro evropské záležitosti Konrad Szymański.

"Námi kritizované rozhodnutí Rady EU o rozdělení uprchlíků a přistěhovalců do všech zemích EU mají stále status zavazujícího práva EU. Avšak kvůli tragickým událostem v Paříži nevidíme politické možnosti jeho splnění. Polsko si musí zachovat úplnou kontrolu nad svými hranicemi, nad azylovou a migrační politikou," napsal příští ministr na serveru wPolityce.pl.

12:13 - Podle pařížské prefektury byli v koncertním sále čtyři teroristé a zabili 85 osob a 68 lidí zranili. Dalších 19 lidí pak zabili na třídě Charonne, kde pachatelé stříleli v dlouhých dávkách na lidi sedící v zahrádce jedné kavárny a japonské restaurace.

V ulici Bichat bylo zastřeleno 13 osob a 22 lidí bylo zraněno, pět lidí zemřelo a 16 bylo zraněno na avenue de la République, jeden na bulváru Beaumarchais a čtyři při pumových útocích na stadionu Stade de France, kde utrpělo zranění 59 lidí. Z téměř 200 raněných je osm desítek lidí ve vážném stavu.

Oficiálně tak zatím bylo úřady potvrzeno 128 mrtvých. CNN v sobotu dopoledne hovořila o tom, že mrtvých může být až 153.

Foto: Jakub Troníček, Právo

Policisté v pařížských ulicích

11:52 - K pátečním teroristickým útokům spáchaným ve Paříži se přihlásil podle agentury Reuters oficiálním prohlášením Islámský stát.

11:44 - Premiéři Bavorska a Saska žádají po útocích v Paříži zpřísnění bezpečnostních opatření v Německu. Berlín by prý měl zvážit trvalé kontroly hranic.

11:27 - Desítky lidí přicházejí od rána před budovu francouzské ambasády v Praze položit květiny a zapálit svíčky, aby tak uctily památku obětí teroristických útoků v Paříži. Před budovou hlídkuje policejní vůz. Státní vlajky Francie a Evropské Unie na budově jsou stažené na půl žerdi. Odpoledne přijde k velvyslanectví uctít památku obětí také prezident Miloš Zeman.

11:09 - Německá policie týden před útokem v Paříži zadržela muže, který prý měl kontakt na atentátníky, informovala o tom Francii, uvedl Bayerischer Rundfunk. Zadržela na dálnici ze Salcburku do Mnichova jednapadesátiletého občana Černé Hory 5. listopadu. V autě údajně měl profesionálně vytvořenou skrýš, ve které bylo několik střelných zbraní, munice a několik kilogramů trhaviny TNT. Němečtí policisté muže zatkli kvůli nedovolenému držení zbraní.

11:08 - Francouzský prezident Hollande vyhlásil třídenní smutek za oběti pátečních atentátů.

11:00 - Atentáty v Paříží spáchal Islámský stát. Prohlásil to francouzský prezident Hollande, který řekl, že jde o válečný akt. [celá zpráva]

10:43 - Za teroristické útoky v Paříži může být odpovědná organizace Islámský stát. Ta totiž krátce po útocích zveřejnila nové video, ve kterém hrozí Francii. Upozornila na to agentura Reuters.

10:28 - Neskutečné štěstí v neštěstí měl v noci z pátku na sobotu muž, který se médiím představil jako Sylvestr. Hned vedle něj se totiž při teroristických útocích v Paříži odpálil jeden z útočníků a odlétávající střepiny zastavil přímo u jeho hlavy mobilní telefon. Ten mu tak doslova zachránil. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muži při bombovém útoku v Pařiži zachránil život mobilní telefonVideo: Reuters

10:15 - Americký prezident Barack Obama útoky označil za ohavný pokus o terorizování civilistů a slíbil Francii pomoc při dopadení atentátníků a jejich postavení před soud. „Znovu jsme byli svědky ohavného pokusu o terorizování nevinných civilistů," uvedl Obama na tiskové konferenci v Bílém domě. Útoky podle něj byly namířeny proti celému lidstvu.

9:45 - Andrej Babiš komentoval činy v Paříži: „Je to hrůza, neuvěřitelná věc. Je neuvěřitelné, že osm lidí může spáchat takový teroristický čin, přitom tady nebyl žádný důvod. V případě na Charlie Hebdo byly karikatury, tady nebylo nic. Tohle je nelidský čin. Teď je potřeba, aby se konečně začalo něco dělat, politici to vždy jenom okomentují a vyzývají, ale nic se neděje. Jsme ve válce proti terorismu, musí se udělat konkrétní opatření. Podle mě dojde k uzavření schengenských hranic,“ řekl Babiš před začátkem pražského sněmu ANO.

9:33 - Hotely v okolí koncertní haly jsou plné šokovaných přeživších. Očití svědci masakru jsou stále v šoku. [celá zpráva]

"Jeden člověk byl na zemi, další byl zraněn do nohy, další na krku. Záchranáři se mu snažili pomoci, ale mezitím zemřel. A pak se zase začalo střílet. Vběhl jsem do první uličky a běžel jsem a běžel jsem a vběhl jsem do prvního otevřeného baru," vyprávěl agentuře AFP třicátník, který chtěl zůstat v anonymitě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah v koncertním sáleVideo: Reuters

9:14 - Slovenský prezident Kiska ostře odsoudil útoky v Paříži. Teroristé podle něj chtějí šířit zlo a chaos, odpovědí by měla být větší jednota Evropy.

8:58 - „Je to smutná tragédie, varování pro celou evropskou komunitu. Éra bezstarostnosti a vysoké míry svobody bohužel skončila,“ prohlásil v sobotu ráno k atentátům v Paříži ministr obrany Martin Stropnický.

8:38 - Svět se nasvítil barvami francouzské trikolory v gestu solidarity. Francie má za sebou páteční teroristické útoky.

8:30 - První odhady o počtech obětí byly příliš střízlivé. Místo desítek napočítali vyšetřovatelé už 153 mrtvých, uvedla americká televizní stanice CNN. Další desítky lidí jsou stále v kritickém stavu.

8:17 - Česká policie zvýšila kvůli teroristickým útokům ve Francii bezpečnostní opatření, například více hlídá obchodní centra, mezinárodní letiště nebo francouzskou ambasádu.

08:15 - První svíčky zapálili v noci na sobotu lidé u francouzské ambasády v Praze. Uctili tak památku všech, kteří zemřeli při pátečních teroristických útocích. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé zapálili u francouzské ambasády v Praze první svíčkyVideo: Novinky

8:07 - Americké aerolinky American Airlines pozastavily kvůli pátečním atentátům lety do Paříže. Ve Francii je kvůli útokům vyhlášen výjimečný stav.

8:02 - Prezident Zeman označil teroristické útoky ve Francii za odporný zločin. Útoky s desítkami obětí podle něj potvrzují, že vcházíme do těžkých časů. [celá zpráva]

7:51 - Kvůli útokům ve Francii se schází tzv. zpravodajská skupina vedení policie a tajných služeb, uvedl Chovanec.

Desítky obětí si vyžádaly teroristické útoky v Paříži v noci na sobotu. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpělo také přes 200 lidí zranění, z toho desítky jsou v kritickém stavu.

Podle vyšetřovatelů bylo zabito celkem osm teroristů, což jsou podle všeho všichni. Ačkoli bilance obětí není konečná, už nyní je jasné, že jde o jeden z nejhorších teroristických útoků v Evropě. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentátníci zaútočili v restauraci v centru PařížeVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám