Hlavní obsah

Chladnokrevná drzost: Zloději ukradli prodavačům bez povšimnutí prsten za 9 miliónů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nebývale profesionálně a chladnokrevně si počínali zloději, kteří v bratislavském nákupním centru Eurovea přímo před zraky prodavačů ukradli prsten v hodnotě 337 tisíc eur (přes 9 miliónů korun), aniž by vyvolali sebemenší podezření.

Zloději ukradli před zraky prodavačů v bratislavském klenotnictví prsten v přepočtu za devět miliónů korunVideo: TV Markíza

 
Článek

Na záběrech bezpečnostní kamery je vidět, jak jeden ze zlodějů odpoutal pozornost prodavačů tím, že jim ukazoval jakýsi dokument.

Druhý zloděj mezitím rozvázal stužku, otevřel krabičku, vyndal prsten a schoval ho do kapsy. Krabičku dokázal nepozorovaně zase zavřít a stužku zavázat. Zloději pak prodavače požádali, aby jim prsten uschovali s tím, že si pro něj přijdou později.

„Prodavači si ničeho nevšimli a ještě se těšili z toho, že prodali nejdražší šperk,“ konstatovala slovenská televize Markíza.

Šperk už je nejspíš v zahraničí

Prsten je vyrobený z bílého zlata a osazený brilianty. Prodejna patří českému klenotnictví ALO diamonds. Firma nabídla za informace vedoucí k dopadení pachatelů odměnu ve výši 20 tisíc eur (540 tisíc korun).

Prsten už je nicméně s největší pravděpodobností v zahraničí, protože prodej šperku v tak vysoké ceně by byl na Slovensku velmi náročný až nemožný. Otázkou bude, jaký postoj zaujme pojišťovna, protože zloději nic nepoškodili a prsten prodavačům ani nevytrhli z rukou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám