Hlavní obsah

Černá skříňka v ruském airbusu zachytila zvuk exploze

Paříž
Aktualizováno

Černá skříňka Airbusu A321 ruských aerolinek Kogalymavia zaznamenala zvuk výbuchu. Nesouvisí se selháním motoru. Uvedla to francouzská televize France 2 s odvoláním na osobu obeznámenou s vyšetřováním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry trosek zříceného ruského Airbusu A321Video: Reuters

 
Článek

Podle tohoto zdroje černá skříňka jasně zachycuje zvuk exploze během letu: „Nejednalo se o druhotnou explozi po selhání motoru.“ Zdroj dodal, že motor do zvuku výbuchu fungoval.

Francouzský LePoint uvedl, že po zkoumání hlasového záznamníku zachycujícího dění v kokpitu je jasné, že tragédie nemohla být způsobena technickou závadou nebo chybou posádky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky ruského letadla Video: Reuters

I Egypt změnil názor na možnost, že se letoun zřítil následkem pumového atentátu, což dosud odmítal komentovat. Představitel vlády řekl televizi ABC, že možnost, že na palubě letounu explodovala puma, „je „nejpravděpodobnější scénář“.

Foto: AFP Photo/HO/Egyptian Civil Aviation Ministry, Profimedia.cz

Jedna z černých skříněk z ruského Airbusu A321, který se zřítil nad egyptským Sinajem

Airbus A321 se zřítil v sobotu při letu ze Šarm-aš-Šajchu do Petrohradu ani ne půl hodiny po startu, když vystoupal do letové hladiny. Při neštěstí zahynulo všech 224 lidí na palubě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám