Hlavní obsah

Na Ukrajině explodoval sklad munice, šrapnely létaly celou noc tři kilometry daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Výbuch muničního skladu, k němuž došlo ve čtvrtek večer ve městě Svatove v Luhanské oblasti, si vyžádal dva mrtvé a pět zraněných. Po prvotní explozi, k níž došlo ve čtvrtek večer, následovaly další výbuchy. Ty místní obyvatele vyděsily natolik, že několik tisíc z nich raději město opustilo. Šrapnely létaly do vzdálenosti tří kilometrů až do časného rána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu zbrojního skladu v Luhanské oblasti zahynuli dva lidéVideo: Reuters

 
Článek

Podle ukrajinského ministerstva obrany, na nějž se odkazuje agentura Interfax Ukrajina, byly ve skladu uskladněny asi tři tisíce tun raketové a dělostřelecké munice.

Střepiny vybuchujících raket podle městských úřadů poškodily nejméně 35 obytných budov. Ve čtyři hodiny následné exploze skončily.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Možná terorismus

Svatove se nachází v oblasti kontrolované ukrajinskou armádou. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že výbuch nastal kvůli požáru, který způsobila světlice ze signální pistole.

Jednou z vyšetřovacích verzí je podle mluvčího generálního štábu Vladyslava Selezňova terorismus.

Ministerstvo pro mimořádné situace sdělilo, že z města Svatove, v němž žije téměř 20 tisíc obyvatel, se rozhodlo odjet kolem pěti tisíc lidí. Šéf Luhanské oblasti Heorhij Tuka dříve informoval, že z ohrožené oblasti bylo evakuováno kolem 200 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám