Hlavní obsah

Bavorský ministr lesnictví si u hranic s ČR zapálil vlastní les

Mnichov

Bavorský ministr zemědělství a lesnictví Helmut Brunner způsobil lesní požár. Při nedbalém spalování zahradního odpadu zapálil svůj vlastní lesík na statku u města Regen nedaleko hranic s Českou republikou. O sobotním incidentu informovala ve čtvrtek agentura DPA a informace potvrdilo i Brunnerovo ministerstvo.

Článek

Zdánlivě uhašené uhlíky vyklopil politik z Křesťanskosociální unie (CSU) v lesíku na svém pozemku. O několik hodin později byl porost v plamenech. Hasiče přivolal sám ministr. Vzhledem k tomu, že v oblasti Bavorského lesa je kvůli suchu zvýšené nebezpečí požárů, dorazil preventivně hned půltucet hasičských vozů, píše DPA.

Oheň prý nezpůsobil žádné škody. "Nic dalšího se nestalo, ale příště budu ještě opatrnější," řekl politik deníku Passauer Neue Presse.

Vrchní státní zástupkyně v Deggendorfu Kunigunde Schwaibergerová potvrdila, že se nestal žádný trestný čin. Její úřad prý zkoumal, zda mohlo jít o vyvolání nebezpečí požáru z nedbalosti, ale prý to nebyl ten případ, zvláště když oheň vznikl na Brunnerově vlastním pozemku. Policie však ještě zkoumá, zda mohlo jít o přestupek.

Samotný Brunner v létě opakovaně varoval před nebezpečím vzniku požárů. "Totálně jsem to podcenil. Opatrnosti není nikdy dost," zhodnotil své selhání v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Bayerischer Rundfunk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám