Hlavní obsah

Francouzská policie objevila v chladírenském voze 31 běženců

– Paříž

Francouzští strážníci našli při silniční kontrole u města Dunkerque na severu země 31 uprchlíků ukrytých v chladírenském voze. Všichni jsou naživu a v dobrém zdravotním stavu, uvedly tamní úřady.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Uprchlíci ve Francii. Ilustrační foto

Článek

Migranti, z nichž většina je syrské národnosti, byli nicméně podle agentury Reuters vystaveni teplotě blížící se bodu mrazu.

Migranti často využívají kamionů mířících do Calais, nejsevernějšího francouzského přístavního města, aby se pokusili dostat se do Británie. V současnosti je v okolí města či přímo ve městě asi 3500 uprchlíků.

Počátkem týdne byl nalezen v nákladním vozidle u Calais mrtvý irácký mladík, který cestoval spolu s dalšími dvěma migranty, kteří cestu přežili.

Nejhorší případ nedávného hromadného úmrtí v chladírenském autě se v rámci nynější uprchlické krize stal v srpnu. V odstaveném chladírenském voze na dálnici poblíž rakousko-maďarské hranice bylo nalezeno 71 těl uprchlíků. Většinu tvořili Iráčané. [celá zpráva]

Od počátku roku se na nebezpečnou cestu přes Středozemní moře, respektive Egejské moře vydalo už více než 520 tisíc uprchlíků, většinou Syřanů a Afghánců. Zhruba tři tisíce z nich zahynulo nebo jsou nezvěstní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám