Hlavní obsah

Na Krymu řádí mstitel pacientky, zabil dvě zdravotnice

– Moskva

Policie v Simferopolu, správním středisku anektovaného Krymu, pátrá po muži podezřelém ze zastřelení dvou zdravotnic a zranění dvou dalších ošetřovatelek. Motivem krveprolití na stanici rychlé pomoci byla podle médií nejspíše pomsta za neposkytnutí pomoci pachatelově příbuzné, která v sobotu zemřela.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Šéf anektovaného Krymu Sergej Aksjonov označil pachatele za "duševně nemocného člověka" a přislíbil pozůstalým po obětech finanční pomoc.

Článek

"Sanitka rychlé pomoci uskutečnila výjezd, avšak člověk, který pomoc potřeboval, zemřel," řekl nejmenovaný policista agentuře Interfax. Údajně posádka sanitky u pacientky stanovila chybnou diagnózu a pak již bylo pozdě.

Muž vyzbrojený loveckou puškou, pravděpodobně brokovnicí, pak v sobotu odpoledne vstoupil do střediska rychlé pomoci v Simferopolu a začal střílet po personálu. Jedna ošetřovatelka na místě zemřela, další tři utrpěly vážná zranění. Jedna z nich svým zraněním podlehla v nemocnici. Další zdravotnice je podle vyšetřovatelů v kritickém stavu.

Úřady zatím nesdělily totožnost podezřelého, média se domýšlejí, že jde o příbuzného zesnulé pacientky. Prý muž dříve často a zbytečně přivolával sanitky, a tak k němu lékaři odmítali jezdit.

Šéf anektovaného Krymu Sergej Aksjonov označil pachatele za "duševně nemocného člověka" a přislíbil pozůstalým po obětech finanční pomoc.

V místních médiích se již objevila zpráva o dopadení podezřelého, ale policie ji dementovala. Zatím se jen podařilo zjistit jeho bydliště, avšak ukázalo se, že se doma nezdržuje. Po podezřelém se nadále pátrá po území celé autonomní republiky, připojené loni na jaře k Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám