Hlavní obsah

U tunelu pod Lamanšským průlivem zahynul teenager

Londýn

Při pokusu dostat se z Francie do Velké Británie tunelem pod Lamanšským průlivem zahynul ve středu v noci u ústí eurotunelu mladý migrant z východní Afriky. Chlapce ve věku 15 až 17 let srazila vlaková souprava, která převáží tunelem kamióny. Mladík pokoušel dostat na soupravu. Podle úřadů jde o jedenáctou podobnou oběť od konce června.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Cedule na plotu u eurotunelu u francouzského Calais varuje před nebezpečím vstupu.

Článek

„Krátce před druhou hodinou ranní v objektu tunelu pod Lamanšským průlivem srazila souprava jednoho migranta. Záchranáři po příjezdu konstatovali jeho smrt. Jde o nezletilce asi eritrejské či súdánské národnosti,“ řekl agentuře AFP představitel místní správy.

Minulý týden zabil migranta elektrický proud, když se pokoušel dostat do Británie na střeše nákladního vagónu, kde nalezli jeho tělo.

Podle společnosti Eurotunnel, která podmořské spojení mezi kontinentální Evropou a Británií spravuje, tento politováníhodný incident opět dokazuje, že každá snaha přejít nelegálně tunelem do Británie je velmi riskantní. Každou noc nyní zaznamenává 150 pokusů dostat se do areálu terminálu. Situace je však lepší než na začátku léta, kdy těchto pokusů bylo 2000 za noc.

Na francouzské straně tunelu v oblasti města Calais je kolem 3500 běženců, kteří se chtějí dostat do Británie. Mají pocit, že Anglie nabízí běžencům lepší podmínky než Francie.

Reklama

Výběr článků

Načítám