Hlavní obsah

Na rakousko-maďarský přechod dorazilo 3600 migrantů

– Vídeň • Aktualizováno

Na rakousko-maďarský přechod v Nickelsdorfu dorazilo přes noc do pátečního dopoledne 3600 běženců, uvedl mluvčí spolkové země Burgenland. Rakouské úřady se rozhodly z bezpečnostních důvodů uzavřít dálnici A4 u hranic s Maďarskem, protože po této komunikaci míří pěšky do Vídně desítky migrantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti vyrazili z Maďarska pěšky do RakouskaVideo: Reuters

 
Článek

Uprchlíky přivezly vlaky, na samotný přechod však došli pěšky, protože rakouské dráhy zrušily ve čtvrtek spoje jedoucí přes hranice. [celá zpráva]

V okolí hraničního přechodu jsou rozdělováni do čtyř míst, kde trávili noc. Kromě tlačenice způsobené velkým množstvím lidí prý k žádným nepokojům nedošlo.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hraniční přechod v Nickelsdorfu dorazili v noci další uprchlíciVideo: Reuters

Uzavřená dálnice

Rakousko uzavřelo dálnici A4 a dálniční hraniční přejezd z Maďarska do Rakouska v Nickelsdorfu, protože po dálnici A4 vyrazily pěšky stovky migrantů. Jak uvedla maďarská televize M1, migranti se chtějí dostat do Vídně. Z Nickelsdorfu je údajně měly autobusy odvést do Vídně. Čekali však na ně marně, tak vyrazili pěšky.

Proud migrantů neslábne

Policejní ředitel ve spolkové zemi Burgenland Hans Peter Doskozil uvedl, že jen ve čtvrtek přišlo 7500 lidí. Burgenlandská policie očekává, že počet běženců přicházejících na rakousko-maďarskou hranici bude v příštích dnech opět velký.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Běženci v provizorním táboře v rakouském Nickelsdorfu

Maďarský policejní web uvedl, že ve čtvrtek dorazil do Maďarska přes hranice se Srbskem rekordní počet 3601 migrantů.

Hranice mezi Makedonií a Řeckem překročilo ve čtvrtek zhruba 7600 migrantů, z nichž většina prchá z válkou zmítané Sýrie. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Běženci se až k hranicím dostali zejména z řeckých ostrovů, které leží nejblíže Turecku, tedy zemi sousedící se Sýrií.

Reklama

Výběr článků

Načítám