Hlavní obsah

V Německu hořela další chystaná ubytovna pro azylanty

– Berlín

Další chystaná ubytovna pro žadatele o azyl hořela v noci na středu na západě Německa. Bývalou školu v sárském Gersheimu, v níž by mělo najít přístřeší několik desítek lidí, podle zemského policejního prezidia někdo úmyslně zapálil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Vyšetřovatelé u vypálené ubytovny pro uprchlíky v německém Heppenheimu nedaleko Frankfurtu. Archivní snímek

Článek

Budova plánované ubytovny byla prozatím prázdná, a nedošlo tak k žádnému zranění.

Právě kvůli plánu využití budovy pro žadatele o azyl se údajným žhářským útokem začal kromě policie zabývat i Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV), do jehož kompetence spadá mimo jiné vyšetřování násilí s extremistickým pozadím.

Požárem vzniklou škodu úřady odhadují na několik desítek tisíc eur.

V uplynulých měsících postihla Německo série žhářských útoků na ubytovny pro azylanty. Hořelo například v jihoněmeckém Weissachu či v saské Míšni. Šest lidí se zranilo při pondělním požáru v Rottenburgu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Podle vládní prognózy dorazí letos do Německa až 800 000 běženců, což je proti loňsku asi čtyřnásobek. Některé spolkové země ale mají za to, že migrantů do Německa přijde mnohem více.

Reklama

Související články

V Německu hořela ubytovna pro běžence

Pět lidí bylo zraněno při požáru ubytovny pro běžence v hesenském městě Heppenheim na západě Německa. Podle agentury Reuters to v pátek oznámila německá...

Výběr článků

Načítám