Hlavní obsah

Řidiče, který havaroval na Slovensku s migranty, poslal soud do vazby

Právo, ivi

Uříznutím hlavy měl vyhrožovat turecký pašerák lidí polskému řidiči, pokud neodveze migranty do Německa. Dodávka, která minulý čtvrtek havarovala u slovenského města Čadca, převážela 23 migrantů ze Sýrie. Řidič původně tvrdil, že se jednalo o stopaře a nabral je u Trenčína. Televize Markíza uvedla, že 57letého řidiče vzal slovenský soud do vazby.

Hrozili mi uříznutím hlavy, když je nevezmu, tvrdí polský řidič, který havaroval na Slovensku s dodávkou plnou migrantůVideo: TV Markíza

 
Článek

Polák byl v minulosti trestaný a nyní mu hrozí až 12 let vězení. „Byl to jen pěšák, který se ozval na inzerát. Byl objednán na přepravu nábytku, ale na zpáteční cestě mu naložili uprchlíky,“ uvedl jeho obhájce.

Do dodávky měl migranty naložit turecký pašerák lidí, který měl Polákovi vyhrožovat uříznutím hlavy, pokud je neodveze.

U tunelu Horelica přejel řidič dodávky s migranty do protisměru a srazil se s protijedoucím osobním automobilem, v němž zahynul 32letý spolujezdec. Polák původně tvrdil, že jeden ze Syřanů mu strhl volant a nehodě nemohl zabránit.

V dodávce byli uprchlíci ze Sýrie, dvacet mužů ve věku 18 až 53 let a tři teenageři ve věku 13, 15 a 17 let. Směřovali z Maďarska přes Českou republiku do Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám