Hlavní obsah

Depardieu chce přesídlit do Běloruska za „sympatickým prezidentem”

Francouzský herec Gérard Depardieu, proslulý sympatiemi vůči východoevropským autoritářským vůdcům, chce prodat veškerý svůj majetek ve Francii a přestěhovat se do Běloruska. Umělec to řekl v rozhovoru, který v pátek publikoval běloruský týdeník TV Magazin.

Foto: Maxim Zmeyev , Reuters

Herec Gérard Depardieu

Článek

Nadšením pro stát označovaný za poslední diktaturu v Evropě se prý Depardieu nakazil při červencové návštěvě v Minsku.

Tehdy byl hostem běloruského prezidenta, s nímž vyrazil na senoseč. Při té příležitosti označil zemi za „malé Švýcarsko”. Zemědělské práce si prezident vybral jako začátek své kampaně před volbami hlavy státu, které jsou plánovány na letošní říjen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gérard Depardieu kosil trávu s běloruským prezidentem LukašenkemVideo: Reuters

"Už brzy budu žít v Bělorusku mezi farmáři. Je to krásná země se sympatickým prezidentem," prohlásil herec, který teď prý žije v Itálii.

Vypadnout z Francie

Znovu se v této souvislosti zmínil o rodné Francii.

"Chci prostě z té země už vypadnout. Problém není v místních daních. Nesouhlasím s tím, jak se peníze z našich daní používají. Proto už nechci (ve Francii) nic vlastnit. Jen jít jinam, pronajímat, žít a zemřít. Také pracovat s lidmi, které mám rád," řekl Depardieu v rozhovoru.

Vzpouru vůči evropským berním úřadům Depardieu deklaroval už před lety, kdy se chtěl stěhovat z Francie do Ruska. Přestože dostal od prezidenta Vladimira Putina ruský pas a později si opatřil i byt v mordvinském městě Saransku, na východě Evropy se objevuje jen zřídka.

Reklama

Výběr článků

Načítám