Hlavní obsah

Při požáru domu v centru Paříže zemřelo osm lidí, zřejmě šlo o žhářství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Stovka hasičů bojuje od brzkého středečního rána s požárem pětipatrové obytné budovy v centru Paříže. V ohni zemřelo osm lidí, včetně dvou dětí, uvedl web časopisu Le Parisien. Čtyři osoby včetně dvou dětí byly hospitalizovány. Podle policie šlo zřejmě o žhářství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Paříže hoří pětipatrový důmVideo: Reuters

 
Článek

Hořet začalo ve 4:30 v horních patrech domu číslo 4 v ulici Myrha v 18. obvodě. Požár zasáhl několik pater a rozšířil se na střechu.

Počet obětí potvrdili hasiči a policisté. Dva lidé zahynuli poté, co vyskočili z okna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sousedka z protějšího domu stanici RTL řekla, že ji vzbudil křik ženy volající o pomoc. „Viděla jsem dvě těla ležící na zemi, už se nehýbala. Hasiči přijeli velmi rychle a zachránili další lidi. Sundali ženu a dítě,“ sdělila žena.

U požáru zasahovalo na třicet hasičských vozidel. Okolní budovy musely být evakuovány.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči v domě v ulici Myrha v 18. pařížském obvodě, kde vypukl požár

Dva požáry na stejné chodbě

Mluvčí ministerstva vnitra Pierre-Henry Brandet uvedl, že hasiči byli k požáru ve stejném domě přivoláni už ve 2:23 SELČ. To se jim podařilo hořící papíry na chodbě rychle uhasit. Hlášení o požáru dostali ale znovu zhruba po dvou hodinách, uvedl velitel pařížských hasičů Gabriel Plus.

Hlavní vyšetřovací verzí policie je proto úmyslný trestný čin. „Je zjevné, že když obdržíte dvě volání (o pomoc) tutéž noc, nelze ignorovat, že by mohlo jít o zločin,“ uvedl Brandet.

Na místo tragédie dorazili ministr vnitra Bernard Cazeneuve, starostka Paříže Ann Hidalgová a pařížský policejní prefekt Michel Cadot. Podle Hidalgové zasáhl požár asi 15 bytů. „Dům byl v dobrém stavu,“ uvedla starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám