Hlavní obsah

Závodní stáji BMW v Rusku zlikvidovali 1,5 tuny potravin. Z hygienických důvodů

Moskva

Ruské úřady v Pskovské oblasti spálily zásoby potravin týmu BMW a jeho hostům pro nadcházející automobilové závody DTM na okruhu v Moskvě. Rusové tvrdí, že potraviny museli zlikvidovat kvůli „hrubému porušení hygienických předpisů“. Uvedla to ve čtvrtek agentura TASS. Britský server The Guardian dodal, že celkem jde o 1,5 tuny potravin.

Foto: Federal Service for Veterinary and Phytosanitary Surveillance in Belgorod region/Handout, Reuters

Ruské úřady začaly s likvidací západních potravin na začátku srpna.

Článek

Zásilka zachycená na hranicích postrádala potřebnou dokumentaci, takže byla na místě zničena, prohlásila zemědělská správa Rosselchoznadzor.

„Oblastní úřad se rozhodl dodávku zabavit kvůli hrubému porušení hygienických předpisů. Potraviny byly spáleny ve spalovně na hranici u Pskova,“ uvedla správa a dodala, že se to stalo v úterý a ve středu.

Agentura TASS s odkazem na automobilového novináře Alexandra Kabanovského doplnila, že německý tým si s sebou do zahraničí vozí jídlo běžně.

„Menu tentokrát bude zřejmě chudší než obvykle, ale závody to neovlivní,“ řekl. Organizátoři podle něj měli německou stáj upozornit, že si do Ruska potraviny vozit nemá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko dál ničí zakázané potraviny z EvropyVideo: Reuters

Rusové začali počátkem srpna likvidovat potraviny ze Západu, s kterým rok vedou “sankční válku“. Moskva to zdůvodňuje tím, že spousta dodavatelů navzdory embargu zakázané potraviny do Ruska stále vozí, a tím nejenže bují černý trh, ale vzniká i zdravotní riziko.

Mnozí Rusové ale s ničením jídla nesouhlasí, což se mohlo projevit  při posledním průzkumu státní agentury FOM. Podle toho poklesla obliba prezidenta Vladimira Putina. Bezmezně mu věří 37 procent dotázaných proti 42 procentům při předchozí anketě. Znovu by ho však volilo 72 procent lidí.

Závody DTM, čili Deutsche Tourenwagen-Meisterschaftu, se pořádají v Moskvě od pátku do neděle. Podnik, který se koná na uzavřeném okruhu, už byl jednou v ruském hlavním městě pořádán, a to před dvěma lety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám