Hlavní obsah

Etiopan doletěl do Stockholmu mezi kufry, chce azyl

– Stockholm

Pracovníci stockholmského letiště Arlanda v pátek ráno objevili běžence ukrytého v nákladovém prostoru letadla Ethiopian Airlines, které přiletělo z Addis Abeby. Zhruba dvacetiletý muž osmihodinový let přežil a ve Švédsku chce požádat o azyl, uvedl server The Local.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti Ethiopian Airlines

Článek

„Byl nalezen při vykládání nákladu z letadla. Seděl tam, když pracovníci otevřeli nákladový prostor. Takový případ na švédských letištích nepamatuji,“ prohlásil Henrik Kelfve, mluvčí společnost Swedavia, která provozuje hlavní švédská letiště.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

List Aftonbladet uvedl, že černého pasažéra hned prohlédli lékaři. „Zdá se být v pořádku,“ řekl policista Anders Mattsson.

Mladík skončil na policii. Vyšetřovatelům řekl, že byl zaměstnán na letišti v etiopském hlavním městě, takže se na letištní plochu a do letadla dostal docela snadno.

„Mluvili jsme s ním prostřednictvím překladatele. Cílem jeho cesty bylo zažádat zde azyl. Z žádného trestného činu podezřelý není a i přes jeho spektakulární cestu do Švédska se bude jeho případ vyřizovat stejně jako případy ostatních žadatelů o azyl,“ oznámil mluvčí letištní policie Stefan Färdigs.

Arlanda je největším a nejrušnějším letištěm ve Švédsku. Lety odtud míří do více než 180 destinací po celém světě.

Případy, při nichž migranti riskovali život v nákladovém prostoru, zaznamenali v poslední době také ve Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám