Hlavní obsah

Češka půjde na Slovensku na devět let do vězení za přípravu vraždy manžela

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Česká podnikatelka Eva Zámečníková (33) byla ve čtvrtek slovenským Specializovaným soudem v Pezinku odsouzena k devíti letům vězení za přípravu vraždy svého manžela. Rozsudek není pravomocný, odsouzená se odvolala.

Článek

Podle obžaloby si Češka loni v lednu jen dva měsíce po svatbě objednala vraždu svého manžela. Martinu Adamkovičovi měla nabídnout 50 tisíc eur (1,3 miliónu Kč), pokud jejího manžela zavraždí. Vražda měla být spáchána v rodinném domě manželů v obci Chocholná-Velčice v okresu Trenčín.

Adamkovič však začal spolupracovat s policií a v následném soudním procesu vystupoval jako svědek. Česká podnikatelka po celou dobu trvání procesu odmítala, že si manželovu vraždu objednala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Svědek však u soudu řekl, že Zámečníková mu opatřila pistoli, s níž měl jejího manžela zastřelit. Zbraň však nebyla funkční, a tak změnila plán a řekla Adamkovičovi, aby jejího manžela zneškodnil paralyzérem a následně uškrtil gumovým švihadlem.

Zámečníková strávila několik měsíců ve vyšetřovací vazbě. Před rokem byla propuštěna, protože se blížil termín porodu jejího dítěte. To čekala už s novým partnerem. [celá zpráva]

Prokurátor navrhoval soudu, aby obžalovanou poslal do vězení na deset let. Původně jí hrozilo doživotí. Navrhovaný mírnější trest prokurátor odůvodnil kromě jiného tím, že šlo o přípravu trestného činu, jenž nebyl dokonán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám