Hlavní obsah

Příbuzní bin Ládina zemřeli při letecké havárii

Londýn
Aktualizováno

Několik příbuzných zemřelého šéfa teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina zemřelo při nehodě soukromého letadla na jihu Anglie. Podle agentury AP to uvedlo velvyslanectví Saúdské Arábie v Londýně, které vyjádřilo rodině soustrast. Malý tryskový letoun Embraer Phenom 300 havaroval v pátek při pokusu o přistání na letišti Blackbushe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo se při přistávání na letišti Blackbushe zřítilo se na parkovištěVideo: Reuters

 
Článek

"Nehodu bohužel nikdo nepřežil. Na palubě byli čtyři lidé, včetně pilota," řekla mluvčí britské policie, aniž oběti identifikovala.

Saúdskoarabský velvyslanec v Londýně princ Muhammad bin Naváf Saúd bez uvedení totožnosti mrtvých vyjádřil na oficiálním účtu ambasády na Twitteru soustrast rodině bin Ládina, která je významným saúdskoarabským klanem s rozsáhlými podnikatelskými zájmy.

"Velvyslanectví bude věnovat případu maximální pozornost spolu s britskými úřady a snažit se o urychlené předání těl obětí (saúdskému) království k modlitbám a pohřbu," uvedl ambasador.

Letadlo skončilo na parkovišti

Britský bulvární list The Daily Mail napsal, že mezi čtveřicí zabitých na palubě soukromého tryskáče byla bin Ládinova nevlastní matka a sestra.

K neštěstí došlo na hranici hrabství Hampshire a Surrey na letišti Blackbushe, kam letadlo letělo z Milána. Na severu Itálie mají bin Ládinovi obchodní zájmy.

Letadlo při přistávání na letišti Blackbushe minulo runway a zřítilo se na parkoviště. Podle jednoho ze svědků se letoun blížil na přistání nezvykle velkou rychlostí. "Pak už jsem slyšel jen kvílící sirénu z řídící věže a viděl velký sloup černého dýmu," řekl BBC Geoff Pierce, který prý stroje na místním letišti často fotografuje během vzletu či přistání.

Nehoda není vyšetřována v souvislosti s terorismem.

Reklama

Výběr článků

Načítám