Hlavní obsah

V Německu zmizela ze dne na den celá rodina, policisté po ní marně pátrají

Hamburg

V městečku Winsen-Drage na severu Německa u Hamburku zmizela beze stopy tříčlenná rodina Schulzeových. Policie se už týden marně snaží zjistit, co se jim mohlo stát.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Marco Schulze, jeho žena Sylvia a dvanáctiletá dcera Miriam byli naposledy spatřeni před více než týdnem. Matka s dcerou byly naposledy viděny minulou středu 22. července, otec pak ještě druhý den ráno, jak jede v autě své manželky Dacia Sandero po ulici nedaleko svého bydliště. Když ale byla rodina v pátek nahlášena jako nezvěstná, všechna auta parkovala před domem ve Winsen-Drage poblíž Hamburku. Jediné, co chybí, je zelený pánský bicykl.

Zvláštní je, že jejich kočka zůstala doma.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle všech záznamů si nerezervovali žádný let či jízdenku na vlak do ciziny a ani jejich přátelé a rodina si jejich zmizení nedokážou vysvětlit, uvedl britský list The Times. Dovolenou si nevzali. Třiačtyřicetiletá Sylvia Schulzeová měla celý týden chodit do práce v Lidlu, kde je zástupkyní manažera. Ani její o dva roky mladší muž se ve svém zaměstnání v chemické společnosti neobjevil. Dcera Miriam nedorazila na již předem zaplacený víkendový výlet na koních s přáteli.

Chodili se koupat k Labi

„Vyptáváme se sousedů, kolegů z práce i známých. Stále nemáme žádnou konkrétní představu, co mohlo vést ke zmizení rodiny. Nemyslíme si ale, že se zničehonic rozhodli narychlo odjet na dovolenou,” uvedl policejní mluvčí Jan Krüger.

Nepomohlo ani nasazení policejních psů a vrtulníků. Po trojici není ani stopy.  Pátrání se proto soustředí na místo u řeky Labe, kde se rodina s oblibou koupala, uvedl server Local.de.

Podle místních médií policie kontaktovala i starší dceru, která žije od rodiny odděleně a která by možná mohla vnést trochu světla do případu. V rodině údajně nebyly žádné manželské spory a neexistují ani záznamy o nějakém násilí.

Podobné zmizení ve dnešní době, kdy se téměř všechno dá vystopovat, zaujalo německá média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám