Hlavní obsah

Řecký pilot prý letěl stíhačkou F-16 vybrat peníze z tureckého bankomatu

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kuriózně se prý rozhodl vyzrát na omezení výběru z tamních bankomatů jeden řecký pilot, když měl zaletět se svou stíhačkou na turecký ostrov a vybrat hotovost tam. Jenže to by to musela být pravda.

Foto: Profimedia.cz

Stíhačka F-16. Ilustrační foto.

Článek

O zprávě měl původně informovat francouzský vojensko-letecký web radiocockpit.fr, od kterého ji převzalo několik tureckých zpravodajských webů a také britský The Daily Telegraph, jenž už ale článek ze svých stránek stáhl.

Podle zprávy měl být pilot s letounem F-16 na hlídce nad ostrovem Samos, najednou však změnil kurz a přistál na nepoužívaném letišti ve městě Söke. Tam letoun schoval do hangáru a pěšky se vydal do města, kde si vybral hned ze tří bankomatů turecké liry a následně je ve směnárně vyměnil za eura. Celkem měl takto získat kolem dvou tisíc eur. Poté došel zpět na letiště a odletěl zpět, jako by stíhací letouny neohlášeně přistávaly v cizí zemi každý den.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poutavý příběh dál uváděl, že Turecko podalo formální protest, což se ale pochopitelně nepodařilo ověřit z jiných zdrojů. Ve skutečnosti podle řeckého zpravodajského webu protothema volali na úřad v Söke lidé, kteří článek četli na tureckých webech, aby zprávu ověřili, nic se ale samozřejmě nedozvěděli.

Řecké banky byly v důsledku dluhové krize uzavřené od 29. června. Z bankomatu mohli Řekové vybírat jen 60 eur denně. V pondělí se banky v zemi opět otevřely, výběry peněz z účtů jsou ale i nadále omezené.

Reklama

Výběr článků

Načítám