Hlavní obsah

Víkendové bouřky zabíjely v Polsku

– Varšava/Vídeň

Dva lidské životy, více než 15 zraněných a škody na stovkách budov si o víkendu vyžádaly v Polsku bouřky provázené silným větrem. Prudké deště místy se silným krupobitím napáchaly v neděli škody také v rakouském Tyrolsku.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Bouře se v neděli blížila k rakouskému jezeru Achensee.

Článek

Polští hasiči ve víkendové bilanci oznámili, že v Lubušském vojvodství na západě země zemřela žena, když na auto, v němž jela, spadl strom vyvrácený poryvy větru. Druhá oběť se podle serveru tvp.info utopila poté, co se na Powidzkém jezeře ve Velkopolském vojvodství převrhl její člun. Dalších nejméně 17 lidí při jiných událostech utrpělo zranění.

Hasiči museli během soboty a neděle zasahovat v 6000 případech. Většinou šlo o popadané stromy a větve, z nichž mnohé zablokovaly silnice a ulice. Výši škod zatím úřady nevyčíslily.

Bouře v Rakousku

Část Tyrolska zasáhly v neděli prudké deště, leckde s krupobitím. Podle agentury APA ve městě Wörgl, ležícím mezi Innsbruckem a Salcburkem, dosahovaly kroupy dokonce velikosti tenisového míčku. V nedaleké obci Achenkirch zaplavil ulice příval vody způsobený prudkými srážkami. Škody jsou v oblasti hlášeny hlavně na střechách a fasádách domů a na autech. Nejsou ale hlášena žádná zranění.

U obce Eben am Achensee podle policie prudký tok rozvodněného potoku zanesl přívalem štěrku a kamení místní komunikaci, a to až do výšky tří metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám