Hlavní obsah

Sasko se potýká s přívalem běženců, kteří se do země valí přes Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie v Sasku dopadla na hranicích s Českou republikou a Polskem během prvních pěti měsíců letošního roku 138 pašeráků, kteří se pokoušeli dostat do Německa migranty. V pátek o tom informoval server deníku Sächsische Zeitung. Ze statistik vyplývá, že počet zadržených běženců v tuto chvíli odpovídá 60 procentům celkového počtu za loňský rok.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Německá policie přitvrdila kvůli přívalu migrantů kontroly na německých dálnicích.

Článek

Největší počet převaděčů, a to 115, kteří se pokoušeli dostat do Německa migranty, je z Česka, na polské hranici jich bylo zadrženo 23, uvedlo spolkové policejní ředitelství v Pirně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ze 485 zadržených migrantů v Sasku jich přešlo české hranice 408. Z Polska jich přišlo 77. Většina běženců byla ze Srbska, Kosova a z Makedonie, trasu přes Polsko využívají i občané Ruské federace.

Přesto se tato čísla nedají srovnat s vývojem na německo-rakouské hranici, tvrdí německá policie. Spolkový policejní prezident Dieter Roman uvedl, že již v polovině roku odpovídal počet běženců přicházejících přes Rakousko množství za celý loňský rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám