Hlavní obsah

Kazach chtěl prodat syna, aby si mohl koupit dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přistěhovalec z Kazachstánu prodal na internetu svého tříletého syna, aby si mohl dopřát v Rusku dům. O případu ze středoruského Lipecka v pondělí informovali vyšetřovatelé.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Vůz ruské policie před moskevským letištěm Šeremetěvo

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kazach se podle policie rozhodl vyřešit svůj bytový problém tak, že na internetu zveřejnil inzerát nabízející „prodej tříletého chlapce” za částku 1,5 miliónu rublů (asi 650 000 Kč).

Policisté, kteří se vydávali za zájemce, si domluvili s mužem schůzku. Avšak na místě místo peněz čekalo Kazacha zatčení. V případě odsouzení mu hrozí až deset let odnětí svobody.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pro syna prý chtěl to nejlepší

Při výslechu se muž hájil tím, že chtěl pro chlapce to nejlepší, tedy dostat synka do dobré rodiny. Matka dítěte je totiž opustila už před rokem a vrátila se do Kazachstánu.

Zatčený se ocitl ve vyšetřovací vazbě. Chlapec byl hospitalizován v nemocnici kvůli podezření z infekce. Lipeck leží v centrální části Ruska, asi 500 kilometrů jihovýchodně od Moskvy.

Podle serveru newsru.com jde o druhý případ prodeje dětí v Rusku přes internet během jediného týdne. Minulé pondělí úřady v Jakutsku na Sibiři oznámily zatčení šestadvacetileté ženy, která se snažila zbavit novorozence, rovněž za půldruhého miliónu rublů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám