Hlavní obsah

Italové vyrazili vyzvednout těla stovek utopených migrantů

– Řím

Italské námořnictvo ve Středozemním moři v úterý vyslalo pátrače do míst, kde se 19. dubna potopila tažná loď s až 900 migranty na palubě. Nehodu přežilo jen 28 běženců a pouze pár desítek těl bylo z moře vyzvednuto.

Foto: Reuters

Italská pobřežní stráž ve Středozemním moři

Článek

Loď leží nedaleko libyjského pobřeží v hloubce téměř 400 metrů. Italové se nejprve zaměří na toto místo a jeho bezprostřední okolí. Námořnictvo na to nasadilo tři svá plavidla a hlubinnou sondu.

„Tu loď vyzvedneme,“ avizoval už dříve italský premiér Matteo Renzi, podle něhož je také morální povinností odevzdat těla pozůstalým.

„Svět musí vidět, co se stalo. Je nepřijatelné, aby někteří lidé nadále mluvili o tom, co oči nevidí a srdce nebolí,“ dodal ministerský předseda ve snaze poukázat na tragédii desítek tisíc lidí, kteří se vydávají na nebezpečnou cestu přes moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za poslední dva dny zachránili ve Středozemním moři 4400 běženců z LibyeVideo: Reuters

Jen za letošní rok do Itálie připlulo 62 000 migrantů.

Dubnová nehoda byla jednou z nejhorších lodních katastrof ve Středozemním moři. Tažná loď s běženci na palubě se zřejmě potopila po srážce s nákladní lodí, která jí připlula na pomoc.

Reklama

Související články

Ve světě je rekordních 60 miliónů migrantů

Na rekordních téměř 60 miliónů vystoupal v loňském roce počet běženců ve světě. Ve čtvrtek to oznámil úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR)....

Výběr článků

Načítám