Hlavní obsah

Po srážce výletní lodi s tankerem zůstala v trupu obří díra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výletní loď s více než 850 cestujícími na palubě se v sobotu srazila u tureckého pobřeží s ruským tankerem. Dva členové posádky a jeden z pasažérů se lehce zranili. Osobní plavidlo bylo na cestě z Řecka do Istanbulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka lodí u poloostrova GallipoliVideo: Reuters

 
Článek

Turečtí záchranáři po srážce evakuovali 853 cestujících a 382 členů posádek obou lodí. Tanker STI Pimlico odtáhli dál od břehů poloostrova Gallipoli, kde ke srážce došlo.

„Byli jsme vyděšení k smrti. Mysleli jsme, že jsme najeli na mělčinu. Všechno padalo. Vyběhli jsme ven a viděli ostatní, jak si oblékají záchranné vesty. Cítili jsme ve vzduchu ropu. Měli jsme štěstí,“ popsala agentuře Reuters havárii jedna z cestujících.

Po srážce zůstala v přídi výletní lodě Celestyal Crystal několikametrová díra. Pobřežní stráž ji odtáhla do přístavu a zbytek plavby byl zrušen.

Náraz 182 metrů dlouhý tanker poškodil na boku a začala z něj unikat ropa. Záchranářům se podařilo zabránit jejímu vznícení. Tanker mířil z Ruska na Maltu.

Starosta města Çanakkale Ahmet Çınar řekl turecké televizi NTV, že záchranáři zabránili „obrovskému neštěstí“.

Proč k nehodě došlo, zjišťují vyšetřovatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám