Hlavní obsah

Ve Francii soudí ženu, která zabila osm dětí. Prý z obavy, že je má s otcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ve Francii začal ve čtvrtek soud s Dominique Cottrezovou, obviněnou ze zabití svých osmi novorozených dětí. Za několikanásobnou vraždu prvního stupně jí hrozí až doživotí. Jednapadesátiletá žena před vyšetřovateli vypověděla, že měla strach, že jsou děti plodem jejího dlouhotrvajícího incestního vztahu s otcem.

Foto: Profimedia.cz

Dominique Cottrezová u soudu

Článek

Cottrezová, která pracovala jako ošetřovatelka a má dvě dospělé dcery, při výslechu přiznala, že během více než deseti let porodila několik dětí a poté je zabila. Obezita jí pomohla skrývat těhotenství, takže si ho nevšimli manžel, děti, sousedé ani kolegové a lékaři z nedaleké nemocnice.

Francouzka vypověděla, že byla v osmi letech znásilněna svým otcem. Zneužíval ji během celého jejího dětství a dospívání. V dospělosti s otcem navázala incestní vztah, který trval i po její svatbě.

Uvedla, že vztah byl dobrovolný a že milovala svého otce víc než manžela. Otec zemřel v roce 2007.

Tělo našel pozdější majitel domu

Tělesné ostatky dětí byly objeveny v bývalém domě Cottrezové a jejího manžela ve vesnici Villers-au-Tertre v severní Francii.

Jedním z prvních svědků, kteří se mají u soudu objevit, je Leonard Meriaux, který od Cottrezových koupil dům a v roce 2010 objevil v jeho zahradě první mrtvolku dítěte. Zavolal na policii, která našla další tělo v zahradě a ostatky dalších šesti dětí v garáži domu. [celá zpráva]

Policisté brzy došli k závěru, že by podezřelou mohla být Cottrezová, která se následně přiznala. Před vyšetřujícím soudcem uvedla, že nikdy neužívala antikoncepci ani nešla na potrat, protože má strach z lékařů. První dítě zabila v roce 1989. [celá zpráva]

Během procesu, který se koná v severofrancouzském městě Douai, budou vypovídat desítky forenzních i psychiatrických expertů, policejních vyšetřovatelů a svědků včetně manžela, dcer a sourozenců.

Verdikt by měl být vynesen příští čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám