Hlavní obsah

Češi v Británii chystali fingované svatby s Pákistánci, skončili za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle

Soud v anglickém Newcastlu poslal v pátek do vězení partnerskou dvojici z České republiky, která se loni v červenci chystala uzavřít fingovaná manželství s mužem a ženou z Pákistánu. Tresty odnětí svobody vynesl soud také nad čtyřmi jejich komplici, mezi nimi dalšími Čechy, informoval server BBC.

Foto: Phil Noble , Reuters

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

Pákistánský pár v Británii pobýval na studentská víza. Když jim měla vypršet a oni chtěli v zemi zůstat, obrátili se na svého pákistánského známého a jeho českého komplice, aby zařídili svatbu naoko s Čechy, kteří mají pas občanů Evropské unie.

Podvod byl domluven za úplatu ve výši 8 500 liber (zhruba 320 000 korun), z nichž většinu si vzali prostředníci.

Sňatky měly být uzavřeny na dvou různých místech, ve stejný den, ve stejnou hodinu. Policie zasahovala až na poslední chvíli přímo ve svatebních sálech poté, co dostala tip od matriční úřednice, které se vztah pákistánského muže s Češkou nepozdával.

Server deníku Express dokonce uvedl, že Češka měla naplánovaný brzy ještě jeden sňatek s jiným mužem. Nakonec to byla ale pouze ona, která u soudu vyvázla jen s podmínkou a 120 hodinami veřejných prací. Soud totiž shledal, že ji k svatbě její český přítel nutil. Ostatní tresty soud vyměřil v délce 18 měsíců až tři roky.

Třinácti- a patnáctiměsíční podmínečný trest uložil soud ještě dvěma dalším Čechům, kteří o případu věděli a tajili ho před úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám