Hlavní obsah

Britský parašutista za letu zachránil kolegu, kterému se špatně rozevřel padák

Se zatajeným dechem sledovali v pátek diváci leteckou show na severozápadě Anglie. Armádní parašutista během letu zachránil kolegu, kterému se špatně rozevřel padák. Vojákovi se podařilo kolegu zachytit a oba bezpečně přistáli ve vodě, uvedl server BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutista za letu zachránil svého kolegu

 
Článek

Oba parašutisté jsou členy skupiny Red Devils, jejíž členové předvádějí umění armádních výsadkářů veřejnosti. Během letecké show ve Whitehavenu na západním pobřeží Anglie byl ale jeden z nich v ohrožení života, protože se mu padák rozevřel jen částečně. Před tvrdým pádem na zem ho zachránil kolega, který se k němu dostal ještě ve vzduchu.

„Zdálo se to jako celé věky a na tvářích všech lidí kolem byla vidět panika, i ve tvářích parašutistů,” popsala BBC dramatické okamžiky účastnice show Lucy Milneová. „A pak to bylo docela rychlé. Všichni zadržovali dech a oni najednou byli ve vodě.”

Skupina vystupuje šedesátkrát ročně

Další z divaček show Sarah Davidová napsala: „Jsem ráda, že jsou oba v pořádku. Vidět to bylo šílené.” Jiná účastnice britskému serveru Mirror přiznala, že se jí dělalo špatně, když viděla, jak oba dva parašutisté rychle padají. Incident se nyní podle armády vyšetřuje.

Skupina Red Devils má 12 členů, kteří se rekrutují ze zkušených výsadkářů. Každý z nich má za sebou nejméně tři roky výcviku a vystupují zhruba šedesátkrát ročně. Páteční nehoda prý byla prvním případem po 25 letech, co měl některý z vystupujících vojáků problémy s padákem.

Reklama

Výběr článků

Načítám