Hlavní obsah

Boje na Ukrajině sílí. V Horlivce byly zabity tři ženy

Doněck/Kyjev
Aktualizováno

Stále intenzivnější boje s nasazením těžkých zbraní u Doněcku a Horlivky hlásí obě znesvářené strany na východní Ukrajině. Podle tiskové agentury doněckých povstalců DAN zemřely při nočním ostřelování v Horlivce tři ženy a dvě děti byly zraněny.

Foto: Oleksandr Klymenko, Reuters

Ukrajinští vojáci u Horlivky

Článek

Dvě ženy zemřely na místě, třetí po převozu do nemocnice. Zranění hlavy utrpěl sedmiletý chlapec a poranění hrudníku od šrapnelů šestnáctiletá dívka, ohlásil vojenský mluvčí doněckých povstalců Eduard Basurin.

O střelbě západně, severně i východně od Horlivky informoval už předchozí den také mluvčí ukrajinské armády Andrij Lysenko. Přiznal také tři civilní oběti a navíc dva mrtvé v armádních řadách za uplynulých 24 hodin.

„Nemělo by ujít pozornosti, že nepřítel ostřeluje nejen naše pozice a sídla podél linie dotyku, ale také hluboko na ukrajinském území ve vzdálenosti pěti až deseti kilometrů od fronty, kam mohou být střely vyslány pouze ze zbraní ráže 122 mm a více,“ poznamenal Lysenko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střely zasáhly rezidenční čtvrť v DoněckuVideo: Reuters

Obě strany přehazují odpovědnost za těžké ostřelování jedna na druhou. Podle zprávy agentury Unian na Donbasu operují také tanky a houfnice ráže 152 mm.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Kostjantynivka

Lysenko upozornil na obnovení těžkých bojů v okolí bývalého doněckého letiště, ale také u Zolotého a Popasne v Luhanské oblasti. U Mariupolu se podle Lysenka bojuje „pouze“ u obce Šyrokyne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám