Hlavní obsah

Další maďarský gripen musel nouzově přistát, tentokrát v Kecskemétu

Právo, ivi
Aktualizováno

Stíhačka JAS-39 Gripen maďarského letectva ve středu nouzově přistála na letišti ve městě Kecskemét. Pilot se podle agentury MTI katapultoval.

Foto: MTI

Nouzové přistání Gripenu v Kecskemétu

Článek

Maďarské ministerstvo obrany uvedlo, že letadlo mělo technickou závadu, která ohrožovala bezpečnost letu. Blíže však závadu nespecifikovalo.

„Po startu se pilotovi nepodařilo zcela zasunout podvozek. Pilot podle předpisů ve vzduchu spotřeboval palivo a následně navedl letadlo k nouzovému přistání,“ uvedl pro televizi M1 náměstek náčelníka generálního štábu Zoltán Orosz.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: MTI

Maďarský gripen přistál na břiše.

Pilot Sándor Kádár přistál na břiše a následně se katapultoval. Utrpěl blíže nespecifikovaná zranění, jeho stav je stabilizovaný. „Byl ošetřen v nemocnici v Kecskemétu. Pokud to bude nutné, bude převezen do ústřední vojenské nemocnice v Budapešti,“ dodal Orosz.

Během necelého měsíce to je druhý problém maďarského gripenu. Na letišti v Čáslavi havaroval jeden stroj 19. května. Letoun skončil za přistávací dráhou v poli. Piloti se katapultovali. Vyšetřování této havárie ještě neskončilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám