Hlavní obsah

Britskou princeznu Charlotte pokřtí 5. července

– Londýn

Princezna Charlotte, druhé dítě britského prince Williama a jeho ženy Kate, bude pokřtěna 5. července během soukromé ceremonie. Obřad se uskuteční v kostele svaté Máří Magdaleny na královském pozemku Sandringham v Norfolku na východě Anglie.

Foto: Pool, Reuters

Novorozená dcera prince Williama a vévodkyně Kate

Článek

Ve stejném kostele byla pokřtěna i Charlottina babička, zesnulá princezna Diana. Ta se narodila na panství Sandringham v roce 1961.

Princezna Charlotte přišla na svět v londýnské porodnici letos 2. května. Je čtvrtou v pořadí následnictví na britský trůn po svém dědečkovi princi Charlesovi, otci Williamovi a svém o 21 měsíců starším bratrovi, princi Georgeovi.

Očekává se, že se křtu zúčastní královna Alžběta II., její manžel princ Philip, princ Charles a jeho žena Camilla, spolu s rodiči Kate, Carole a Michael Middletonovi a kmotry malé Charlotty, kteří dosud nebyli oznámeni. Křest vykoná arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

William a Kate krátce po narození dcery odjeli na své panství v Sandringhamu, kde budou nejspíš příštích několik let žít.

Reklama

Související články

Vévodkyně Kate porodila dceru

Vévodkyně Kate porodila dceru. Jméno druhého potomka britského prince Williama bude oznámeno později. Je čtvrtým v řadě následníků britského trůnu. Uvedl to...

Výběr článků

Načítám