Hlavní obsah

V Mnichově demonstrovalo proti G7 přes 35 000 lidí

Mnichov
Aktualizováno

Proti nadcházejícímu summitu skupiny velkých světových ekonomik G7 v Bavorsku podle policie demonstrovalo 35 000 lidí, organizátoři dokonce mluví o čtyřiceti tisících. Summit začne v neděli ráno a skončí v pondělí večer na alpském zámku Elmau.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mnohatisícový protest proti G7 v MnichověVideo: Reuters

 
Článek

Pod heslem „Zastavme TTIP (Transatlantické obchodní a investiční partnerství), zachraňme klima, bojujme proti chudobě” se demonstranti vydali do ulic bavorské metropole. Protestu se účastnili i čelní představitelé německých opozičních Zelených Claudia Rothová a Jürgen Trittin nebo socialistické strany Levice Klaus Ernst.

Přestože byla demonstrace velká, byla klidná. "Je to krásný, pestrý průvod. Všechno je pokojné. Je hezké to vidět," řekl německé agentuře DPA mluvčí mnichovské policie Wolfgang Wenger.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Odpůrci G7 procházejí Mnichovem

V ulicích Mnichova zajišťuje klid podle DPA 3000 policistů.

V alpském městě Garmisch-Partenkirchenu, který leží nedaleko dějiště summitu, začalo ve čtvrtek 300 lidí budovat povolené stanové městečko, oznámilo sdružení odpůrců summitu Stop G7. Podle některých zpráv se jich sešlo už přes tisíc.

I ve známém středisku zimních sportů vládne klid. Podle mluvčího místní policie Hanse-Petera Kammerera ale už dorazili i levicoví extremisté. "Díky kontrolám velmi silně pociťujeme, že se tu zdržují krajně levicové osoby.

V Garmisch-Partenkirchenu bude bezpečnost členů summitu hlídat 17 000 policistů. Čeká se tam na deset tisíc demonstrantů a panují obavy z násilných střetů, jaké provázely otevření budovy Evropské centrální banky.

Reklama

Výběr článků

Načítám