Hlavní obsah

U Doněcka se střílí, hoří vesnice, uvedl dobrovolník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Silné ostřelování zasáhlo ve středu ráno vesnice Krasnohorivka a Marjinka poblíž Doněcku. Uvedla to Ukrajinská pravda s odvoláním na poslance a příslušníka praporu Kyjev-1 Evhena Dejdena.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ukrajinský voják hloubí zákop.

Článek

„V 4:50 (3:50 SELČ) začala silná dělostřelecká palba. Jsou ranění. Krasnohorivka a Marjinka hoří,“ uvedl Dejden a dodal: „Na všech liniích probíhá prudký boj zblízka. Bojovníci (separatistů) se pokoušejí o průlom.“

Podle separatistů tam ukrajinské síly použily kromě velkorážných kulometů i raketomet typu Grad, uvedl šéf správy Staromichajlovki Pjotr Lisnjak. Dodal, že všichni obyvatelé museli být odvedeni do úkrytů, kde dostali jídlo a vodu. Palba podle něj pokračovala i dopoledne.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Nárazníkové zóny, za které se má stáhnout těžká technika.

O sílících bojích tentokrát v Luhanské oblasti informoval její gubernátor Hennadij Moskal. Po půlnoci bylo po dvě hodiny z automatických zbraní a minometů ostřelováno kontrolní stanoviště v Stanyci Luhanské. Pod palbou se ocitlo i kontrolní stanoviště ukrajinských sil u Katerynivky a už večer u Rodyny. Přestřelky zaznamenali i v Ščastji a v Trochizbence.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V ukrajinské Marjince nedaleko Doněcku vypukly bojeVideo: Reuters

Sílící střety na linii dotyku potvrzují i separatisté. Jen v Doněcké oblasti podle sdělení povstalecké agentury DNR-News informovalo ministerstvo obrany samozvané Doněcké lidové republiky o 43 případech porušení příměří ze strany ukrajinských sil. V 32 případech byly použity minomety a ve čtyřech se pálilo z tanků.

Reklama

Výběr článků

Načítám