Hlavní obsah

Mladou Polku zabila na její přání kamarádka

– Varšava
Právo, PM

Sedmnáctiletou Agátu ze severopolského města Wejherowo zabila na její prosbu stejně stará kamarádka a spolužačka Wiktoria. Tragédie se udála na konci února. Policii se však tento případ, který otřásl celým Polskem, podařilo rozuzlit až nyní, informoval ve středu deník Superexpress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mrtvou dívku pobodanou na břiše našel turista v lesním parku v Gdaňsku, kde dívka chodila na střední školu. Hypotéza, že spáchala sebevraždu, se nepotvrdila.

„Vyšetřování až nyní ukázalo, že Agátu, která měla vážné zdravotní problémy, na její přání usmrtila Wiktoria,“ uvedla mluvčí gdaňské prokuratury Grazyna Wawryniuková. Podezřelou ještě s další dívkou, která se činu účastnila, v úterý zadržela policie.

Policisté se o obě Agátiny blízké přítelkyně zajímali hned po nálezu mrtvoly, jenže vyšetřování brzdila hospitalizace dívek. Byly v tak špatném stavu, že skončily na psychiatrii. Postupně vyšlo najevo, že obě v případu figurují.

„Na tomto zločinu se vědomě podílely. Dívce, která Agátu usmrtila nožem, hrozí doživotí, a té druhé, která posléze policii pomohla případ vyřešit, hrozí vězení v délce od tří do pěti let,“ uvedla mluvčí Wawryniuková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám