Hlavní obsah

Co vyláká bratra Kim Čong-una do ciziny? Koncert britské hvězdy

Londýn

Hned dva koncerty kytaristy Erika Claptona ve slavné Royal Albert Hall v Londýně si tento týden nenechal ujít starší bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jak uvedl server BBC, Kim Čong-čul se dobře bavil a se svým oblíbencem si po celou dobu zpíval.

Foto: repro http://news.tbs.co.jp

Kim Čong-čul před budovou Royal Albert Hall v Londýně

Článek

„Vypadal jako každý jiný fanoušek, ale všude kolem něj byli lidé, kteří očividně žádní Claptonovi fanoušci nebyli a svým zjevem se tam nehodili. On se ale celou dobu dobře bavil a zpíval všechna slova,“ popsal reportér BBC Simeon Paterson, který navštívil čtvrteční vystoupení.

Kim Čong-ul ovšem v publiku nechyběl už předchozí večer. Příjezd jeho auta ke koncertní budově zaznamenala japonská televize.

Na programu podle internetových stránek setlist.fm nechyběly Claptonovy hity Tear in Heaven, Layla, Wonderful Tonight či Cocaine.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eric Clapton

Clapton je podle BBC Kimovým oblíbencem. Jeho koncerty navštívil už v minulosti - v roce 2006 v Německu a o pět let později v Singapuru. Oficiálně totiž nepůsobí ve vládě KLDR, takže se na něj nevztahuje zákaz cestování na Západ.

V Londýně se podle jihokorejské agentury Jonhap Kim Čong-čul ubytoval v nedalekém hotelu ve čtvrti Chelsea, kde se za noc platí v přepočtu až 60 000 korun. V pátek se měl přesouvat do Moskvy.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Pchjongjang s náměstím Kim Ir-sena a věží čučche

Foto: Reuters

Vůdce KLDR Kim Čong-il

Foto: KCNA/Handout, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s armádními veliteli

Třiatřicetiletý Kim Čong-čul je považován za prostředního syna někdejšího severokorejského vládce Kim Čong-ila. Otec si ale jako svého nástupce vybral mladšího Kim Čong-una. Kim Čong-čul mu údajně připadal změkčilý. Říká se, že stejně jako jeho mladší bratr se i Kim Čong-čul vzdělával ve Švýcarsku. Svého bratra prý podporuje a svého času pracoval v úřadu pro propagandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám