Hlavní obsah

V Moskvě zbili českého diplomata a zlomili mu čelist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Praha

Zaměstnance českého velvyslanectví v Moskvě přepadli a oloupili neznámí pachatelé, uvedl ve středu list Komsomolská pravda. Po útoku skončil v nemocnici, kde musel být ošetřen.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Vůz ruské policie

Článek

Diplomat byl napaden v noci poté, co opustil bar. Nevzal si taxi a rozhodl se jít pěšky. Na ulici Neglinné nedaleko Rudého náměstí ho napadli dva neznámí útočníci. Paralyzovali ho tvrdým úderem na čelist a pak mu prohledali kapsy.

Metropolitní policie listu řekla, že mu vzali iPhone a 2000 rublů (zhruba 950 korun). Případ řeší policie jako loupež. Čech skončil v nemoci s vážnými zraněnými – má zlomenou lícní kost i dolní čelist.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie zatím neví, zda útočníci byli ozbrojeni, jestli měli pistole, nože nebo boxer.

Jméno napadeného nezveřejnila, Komsomolské pravdě se však podařilo zjistit, že mělo jít o Václava Slabého.

Ministerstvo zahraničních věcí Novinkám potvrdilo, že muž tohoto jména na velvyslanectví v Moskvě pracuje v nižší administrativní pozici.

Útok nepotvrdilo, protože se zásadně nevyjadřuje k soukromým záležitostem svých zaměstnanců. Naznačilo ale, že v každém podobném velkoměstě, jako je Moskva, dochází k násilným trestným činům, jejichž oběťmi se mohou stát i diplomaté, protože útočníci nevědí, na koho útočí. Tyto činy ale nemívají politické motivy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám