Hlavní obsah

To se stává, řekl pozůstalým lékař, který propíchl pacientce střevo

Právo, ivi
Bratislava

Banální laparoskopická operace v nemocnici ve slovenské Rožňavě skončila smrtí 68leté pacientky. „Propíchl jsem jí střevo. Při takových operacích se to stává. Je mi to líto,“ reagoval podle rodiny lékař.

Lékař propíchl pacientce střevo, ta na následky zemřela. Prý se to stává, tvrdí chirurgVideo: TV Markíza

 
Článek

Anna byla vitální žena, ale její stav se po operaci rychle zhoršoval a dva dny po zákroku v nemocnici zemřela. Rodina byla přesvědčena, že došlo k pochybení ze strany lékaře, a obrátila se proto na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. Ten jejich podezření podle televize Markíza potvrdil.

„Zdravotní péče nebyla pacientce poskytnuta správně. Úřad uzavřel podnět jako opodstatněný,“ uvedla mluvčí úřadu Soňa Valášiková. Úřad nyní zahájí správní řízení o uložení sankce poskytovateli zdravotní péče. Může mu udělit pokutu nebo zákaz činnosti zdravotnického povolání.

Nemocnice se v rámci správního řízení chce bránit. „Protože vyšetřování ještě pokračuje, nemocnice se k tomuto případu nebude vyjadřovat,“ uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Král.

„Deset let pracuji u záchranářů a máme výjezdy do minuty. V rožňavské nemocnici měli dva dny na záchranu mojí mámy a neudělali nic,“ říká syn zesnulé pacientky Miloš Černický. Televize citovala prohlášení rodiny, podle níž lékař poskytl pouze banální omluvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám