Hlavní obsah

Letadlo ČSA nouzově přistálo v Hamburku

Hamburk
Aktualizováno

Turbovrtulové letadlo ATR 42 Českých aerolinií směřující s 30 pasažéry z dánského Billundu do Prahy v úterý z bezpečnostních důvodů preventivně přistálo v německém Hamburku. Kontrolka naznačovala možnou závadu motoru. Letoun bez potíží přistál, potvrdil Novinkám mluvčí společnosti Daniel Šabík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

ATR 42 ČSA

Článek

„Posádka letadla okamžitě provedla úkony v souladu s provozními postupy a správně se rozhodla pro mimořádné přistání na nejbližším letišti, což byl v té době Hamburk,“ uvedl mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Příprava na let i stoupání po vzletu z Billundu probíhaly standardně. Po dosažení cestovní hladiny došlo z dosud neznámých příčin k závadě na jednom z motorů letadla,“ doplnil Šabík.

Preventivní přistání podle mluvčí letiště Fuhlsbüttel proběhlo standardně za asistence hasičů a bez problémů, uvedla agentura DPA.

Cestující byli autobusem dopraveni do letištní haly. Do Prahy budou podle možností dopraveni nejbližšími možnými spoji ČSA a ostatních společností. ČSA také do Hamburku vysílají své techniky, aby letoun prohlédli a závadu odstranili.

Reklama

Výběr článků

Načítám