Hlavní obsah

Při bitce na fotbale v Polsku zabila policie fanouška gumovým projektilem

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katovice

V průběhu zápasu čtvrté polské fotbalové ligy v Knurowě v Katovickém vojvodství došlo v sobotu vpodvečer mezi fanoušky domácího a hostujícího mužstva z Radzionkova k ostrým střetům. Policie při zásahu použila i střelné zbraně. Na následky zranění krku způsobených gumovým projektilem zemřel sedmadvacetiletý muž.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepokoje po zápasu polské nižší fotbalové ligyVideo: Reuters

 
Článek

Po incidentu zaútočilo asi 200 fanoušků zápalnými lahvemi a dlažebními kostkami na budovu místní policie. Čtrnáct strážců zákona přitom zranili, šest zraněných je i na straně útočníků. Policie desítky agresorů zadržela.

Agresivní fanouškové z řad domácích i hostů vtrhli na hřiště už v prvním poločase a začali se bít. Ještě před tím, než vtrhli na hrací plochu, na ni vhodili několik dýmovnic a dělbuchů.

Policisté se pokusili od sebe bojující skupiny oddělit. To vyvolalo reakci v podobě útoku fanoušků na policisty prostřednictvím kamenů, lahví a vytržených sedadel.

Policisté v ohrožení života

„Protože se mnoho policistů ocitlo v ohrožení života, bránili se střelbou gumovými projektily do výtržníků. Jeden z nich zraněním na krku krátce po převozu do nemocnice zemřel,” uvedl v neděli mluvčí katovické policie Andrzej Gaska.

V ulicích Knurowa, ve kterém žije téměř 40 tisíc obyvatel, potom vypukly nepokoje, které trvaly až do nedělního rána. Policie ovšem situaci ve městě nadále kontroluje.

Smrtí už třetího fanouška, ke které došlo od začátku tohoto roku na polských fotbalových stadiónech, ale i agresivními útoky na policii se už v neděli začala zabývat katovická prokuratura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám