Hlavní obsah

Vévodkyně Kate je s porodními bolestmi v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před narozením druhého královského potomka začala Catherine, vévodkyně z Cambridge, pociťovat v sobotu ráno porodní bolesti a v sedm hodin SELČ byla přijata v londýnské nemocnici Panny Marie. O události informoval Kensingtonský palác.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Porodnici střeží policejní gardaVideo: Reuters

 
Článek

Podle oficiálního vyjádření se situace „vyvíjí normálně“. Princ William svou choť do porodnice doprovodil.

"Může to trvat strašnou dobu," řekla podle AFP k možné délce porodu jedna zdravotní sestra, která odcházela z nemocnice. První porod britské vévodkyně Kate v roce 2013 trval 11 hodin a na její přání se uskutečnil bez použití prostředků proti bolesti.

"Celá země jí přeje vše nejlepší," ujistil na Twitteru krátce po přijetí Kate do nemocnice dosluhující britský premiér David Cameron.

Narození dítěte bude podle Reuters oznámeno tradičním způsobem, tedy umístěním zprávy na stojan před bránou královnina Buckinghamského paláce, aby si tuto zprávu mohli přečíst kolemjdoucí. Oznámení bude obsahovat informaci o pohlaví dítěte, jeho váhu, čas narození a stručnou zprávu o zdravotním stavu novorozence a matky. Na oslavu narození bude v Londýně vypálena stovka dělových salv.

Tipuje se děvče

Narození královského potomka, jehož pohlaví 32letý princ William s 33letou manželkou Kate nesdělili, je v Británii tématem číslo jedna. Před nemocnicí čekají davy fanoušků a očekávají oznámení radostné události. Spekuluje se o narození holčičky.

Mezi možnými jmény královského potomka, která se stala předmětem spekulací i sázek, se objevují Alice, Elizabeth, Charlotte a Victoria či James a Arthur. Jméno však bude zřejmě zveřejněno až v následujících dnech, jméno prvorozeného George se veřejnost dozvěděla až po dvou dnech.

Narození George bylo před dvěma lety oznámeno až po čtyřech hodinách. Vévodkyně Kate měla původně podle výpočtů rodit už kolem 25. dubna, protože však už její předchozí syn George na sebe nechal čekat o týden déle, pravděpodobnost, že i podruhé se dítě narodí později, je podle lékařů vyšší o dvacet procent.

Foto: John Stillwell, Reuters

Princ William drží svého syna prince George. Vpravo vévodkyně Kate

Nejmladší potomek, bez ohledu na pohlaví čtvrtý v řadě následníků britského trůnu za dědečkem Charlesem, otcem Williamem a bratrem Georgem, se má narodit v soukromé klinice v Lindoově křídle nemocnice. V této porodnici se v roce 1982 princezně Dianě narodil William a v červenci 2013 i jeho první syn George.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vévoda a vévodkyně z Cambridge ukázali svého synaVideo: Reuters

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Na zdi naproti porodnici umístil fanoušek královského páru upomínkovou tabuli.

Podle tradice se oznámení o narození královského potomka objeví ve formě zprávy na stojanu před Buckinghamským palácem, kde William s Kate žijí a úřadují. Zpráva bude obsahovat informaci o pohlaví dítěte, jeho váhu, čas narození a stručnou zprávu o zdravotním stavu novorozence a matky.

Web deníku Daily Mail uvedl, že královna Alžběta II. svého pravnuka v porodnici nenavštíví a nechá prostor svému synovi Charlesovi, dědečkovi novorozeněte, a jeho druhé manželce Camille, vévodkyni z Cornwallu. Rodiče vévodkyně Kate Carole a Michael Middletonovi se starají o jejího prvorozeného syna v Kensingtonském paláci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám