Hlavní obsah

Bývalý pyrotechnik přinesl na policii kbelík s minami, hrozí mu vězení

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Až tři roky vězení hrozí 65letému důchodci z Brezna, který přinesl na místní policii v kbelíku munici, již našel v lese. Podle policie tím ohrozil životy lidí, kteří se nacházeli v budově.

Důchodce přinesl na policejní stanici munici, obvinili hoVideo: TV Markíza

 
Článek

Ján Ďurčo čelí obvinění ze všeobecného ohrožení z nedbalosti. V budově policie se v té chvíli nacházelo sedm zaměstnanců policie a další občané, protože byl úřední den.

Důchodce televizi Markíza vysvětlil, že granáty přinesl přímo do kanceláře, aby je odevzdal ke zneškodnění. V plastovém kbelíku byla německá a ruská dělostřelecká mina a maďarský ruční granát. Munice pocházela z období druhé světové války.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chtěl pomoci při likvidaci munice

Muž tvrdil, že měl vše pod kontrolou, protože byl vojenským pyrotechnikem. „Vím, jak se má s municí manipulovat, jak se převáží i jak se má zabezpečit. Nejsem si vědom toho, že by byla nějak ohrožena veřejná bezpečnost,“ sdělil.

Ďurčo řekl, že chtěl zkrátka jen pomoci při likvidaci munice a netušil, že se to obrátí proti němu. Dodatečně uvedl, že kdyby to byl věděl, tak granáty raději zakope v lese. „Byl jsem si však vědom toho, že kdybych to nechal zakopané, mohlo dojít k většímu ohrožení lidských životů,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám