Hlavní obsah

Německého pediatra podezírají z nejméně 18 zneužití chlapců

DPA, KOV

Zatím z 18 případů sexuálního zneužití chlapců ve věku mezi pěti až 11 lety podezřívají policisté německého dětského lékaře Harryho S. (40). Po dalších možných trestných činech z let 2007 až 2014 se pátrá.

Foto: Novinky

Článek

Doktor je už od října ve vyšetřovací vazbě poté, co v srpnu podle policie spáchal poslední zločin - v dolnosaské obci Garbsen u Hannoveru měl vylákat pomocí stavebnice Lego pětiletého Jaydena do auta, odvezl ho na neznámé místo, tam ho omámil, zneužil a po dvou hodinách znovu vysadil. Vyšetřovatelé nalezli na ulici chlapcovo opuštěné kolo a otisky prstů jim potvrdily jejich dřívější podezření na Harryho S. Po pátrání s pomocí letáků ho zadrželi v  Augsburgu v polovině října 2014 v domě jeho rodičů.

Původně se policie domnívala, že série začala v červnu 2012, když v mnichovské části Moosach vylákal do podzemní garáže malého Carla a tam ho zneužil. Později ale podle listu Bild vyšlo najevo, že již dříve při výletu do Norimberku zřejmě zneužil omámeného syna svého známého.

Mezi dosud zjištěnými oběťmi jde převážně o děti z rodin známých a přátel. Při domovní prohlídce policie zajistila vedle pornografie rozsáhlou sbírku více než 50 tisíc dat k dětskému pornu včetně snímků, které ho zachycují i při zneužívání obětí. Některé děti zřejmě zneužil i opakovaně.

Prokuratura v Augsburgu oznámila, že vyšetřování pokročila, ale dosud nebyla uzavřena, protože se podrobně pátrá ve zdravotnických zařízeních, kde Harry S. působil.

Chtěl jít k záchrance

Už v šestnácti se Harry S. přihlásil k dobrovolné záchranné službě s cílem stát se lékařem. Nejdříve prý zamýšlel jít k záchrance, ale nakonec se specializoval na pediatrii. Jako dětský lékař mimo jiné působil na Vysoké škole medicíny v Hannoveru, dále pracoval v Mnichově, Norimberku a v dětské nemocnici v Augsburgu, kde také bydlel. Na každém z míst se nejvíce zajímal o školáky, které obvykle zval na výlety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám