Hlavní obsah

S příbuznými obětí z airbusu navštívila Alpy asi i podvodnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Místo tragické havárie letadla německých aerolinek Germanwings ve francouzských Alpách na náklady letecké společnosti dvakrát navštívila žena, která se podle všeho vydávala za příbuznou jedné z obětí. Případ možného podvodu již podle agentury DPA prošetřuje německá policie, na kterou se obrátily aerolinky Lufthansa, pod které Germanwings patří.

Foto: French Interior Ministry/DICOM/Yves Malenfer/Handout, Reuters

Vyšetřovatelé na místě pádu německého airbusu

Článek

Lufthansa označila kauzu za politováníhodnou výjimku a uvedla, že zvažuje právní kroky. Dále případ mluvčí společnosti odmítl komentovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žena tvrdila, že je sestřenicí jedné ze dvou zahynulých učitelek halternského gymnázia. Při havárii zemřelo také 16 studentů této německé školy.

Na místo tragédie se podle webu halternerzeitung.de vypravila na náklady Lufthansy celkem dvakrát v doprovodu tří osob, jednou bezprostředně po nehodě a podruhé během Velikonoc. Využila mimo jiné i pomoc psychologů, kteří příbuzným obětí během cesty pomáhali.

Při posledním letu ale Lufthansa pojala podezření, že by žena mohla být podvodnice. Na redakci portálu halternerzeitung.de se ve středu obrátil otec učitelky, kterou žena označila za svou sestřenici. Podle něj nešlo o příbuznou a ani známou dcery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

Nehodu, při které v březnu zahynulo všech 150 lidí na palubě, podle všeho záměrně způsobil podle vyšetřovatelů druhý pilot. Podle francouzské prokuratury využil odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se uzamkl a záměrně zahájil klesání, které skončilo nárazem do hor. Následné vyšetřování ukázalo, že pilot trpěl psychickými problémy.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320. Ilustrační foto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám