Hlavní obsah

Kopilot zříceného airbusu se léčil kvůli sebevražedným sklonům

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pilot Andreas Lubitz, který minulé úterý zřejmě úmyslně narazil s letadlem společnosti Germanwings do horského masívu, měl v minulosti sebevražedné sklony, uvedli němečtí žalobci. Lubitz byl v péči psychoterapeutů ještě před zahájením kariéry profesionálního pilota, sdělil server ABC News.

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz na snímku z roku 2009

Článek

Düsseldorfský státní zástupce Christoph Kumpa informaci sdělil šest dní poté, co německé úřady oznámily, že Lubitz havaroval s letadlem úmyslně. Kumpa rovněž podle ABC News řekl, že stále neznají motiv kopilotova jednání a že nenašli ani žádný dopis na rozloučenou.

„Našli jsme jeho zdravotní dokumentaci, která nevykazuje žádné náznaky onemocnění fyzické povahy,“ řekl státní zástupce.

Objevilo se však několik informací o tom, že Lubitz podstupoval psychoterapii ještě před tím, než v roce 2013 získal pilotní licenci. Kumpa dále oznámil, že si pilot vzal čas od času zdravotní dovolenou. Detaily o tom, kvůli jaké nemoci si ji vzal, však zaměstnavateli neposkytl.

V lékařských zprávách ovšem, podle státního zastupitelství, sebevražedné sklony nebo zvýšená agresivita vůči jiným lidem zaznamenány nebyly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám