Hlavní obsah

Bouře v Německu si vyžádala tři zraněné, narušila dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo

Nejméně tři zraněné si vyžádala bouře provázená vichřicí, která se v noci na pondělí přehnala přes severozápad Německa. Počasí zkomplikovalo dopravu na severu země, problémy jsou podle televize ARD především na železnici. Podle meteorologů odpoledne bouře zasáhne i severovýchod země.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči odklízejí následky bouře, která se prohnala NěmeckemVideo: Reuters

 
Článek

Ve Steinfurtu poblíž hranic s Nizozemskem byli lehce zraněni dva lidé, když na jejich auto spadl strom vyvrácený vichřicí. Strom zranil také jednoho řidiče v Kolíně nad Rýnem.

V Düsseldorfu vichřice strhla zeď domu a u Duisburgu střechu, v těchto případech ale nikdo zraněn nebyl.

Polámané stromy na řadě železničních tratí strhaly elektrické vedení. Ráno kvůli nim byly mimo provoz vysokorychlostní tratě z Hamburku do Hannoveru a z Berlína do Wolfsburgu, vlaky se na ně vrátily až po 10. hodině SELČ. V Severním Porýní-Vestfálsku narušila bouře provoz na hojně využívané místní železnici v okolí Düsseldorfu, což postihlo stovky lidí dojíždějících do práce.

Odpoledne by bouře měla zasáhnout severovýchod Německa. Meteorologové vydali varování před vichřicí především pro Braniborsko a Sasko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám