Hlavní obsah

U Mariupolu pokračují přestřelky armády se separatisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Přestřelky mezi ukrajinskou armádou a povstalci pokračovaly v noci na pondělí na předměstí přístavu Mariupol. Podle mluvčího armády ostřelovali separatisté třikrát pozice vládních sil. Separatisté zase tvrdí, že při armádní střelbě zemřel jeden muž.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ukrajinský voják v Mariupolu na pobřeží Azovského moře

Článek

„Povstalečtí ozbrojenci pálili třikrát na pozice ukrajinské armády,“ oznámil podle serveru Ukrajinska pravda armádní mluvčí Oleg Sušynskyj.

Útoky se podle něj udály ve vesnici Šyrokyno na předměstí Mariupolu na pobřeží Azovského moře. Podle mluvčího se obešly bez mrtvých a zraněných.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Armáda nicméně podle jiného mluvčího, Andrije Lysenka, o jednoho příslušníka v posledních 24 hodinách přišla. Tři další byli zraněni. Dva z nich byli zraněni v luhanské oblasti u Trochizbonky, plyne z vyjádření gubernátora Hennadije Moskala.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Slavjansk a Mariupol

Z porušování příměří se obě strany obviňují navzájem.

Podle zástupce samozvané Doněcké lidové republiky Eduarda Basurina armádní tank v neděli střílel z obce Šyrokyne po civilním vozidle ve vsi Bezymenoje, přičemž jeden muž zemřel a druhý byl zraněn.

Separatisté podle jejich agentury DNA hovoří o celkem devíti porušeních klidu zbraní ze strany vládních sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Ukrajině zahynul civilista, střety slábnou

Na východě Ukrajiny podlehl zraněním civilista zasažený při ostřelování vesnice Šyrokyno. Ukrajinská armáda nehlásí žádné padlé, jen jednoho zraněného. Uvedla...

Výběr článků

Načítám