Hlavní obsah

Polovinu obětí z airbusu identifikovali, černou skříňku stále nenašli

Paříž

Vyšetřovatelé na místě pádu německého airbusu na jihu Francie identifikovali podle DNA ostatky 78 z celkem 150 obětí. Už dříve uvedli, že identifikace potrvá dlouho, těla jsou rozervaná na kousky. Pokračuje také pátrání po druhé černé skříňce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po černé skřínce ze zříceného airbusuVideo: Reuters

 
Článek

V odlehlých horách dosud pátrači našli více než 400 lidských ostatků, které zkoumají. „Nenašli jsme jediné nedotčené tělo,“ uvedl policejní zástupce Patrick Touron.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úřady současně popřely, že by mezi identifikovanými figuroval kopilot Andreas Lubitz, který podle prokuratury navedl airbus k zemi úmyslně.

Zatím není jasné, proč tak učinil. Podle německého listu se s ním po sedmi letech rozešla přítelkyně, údajně kvůli výkyvům jeho nálady. O víkendu navíc vyšlo najevo, že pilot měl potíže se zrakem, které jeho kariéru vážně ohrožovaly. [celá zpráva]

V těžko přístupném terénu francouzských Alp také pokračuje pátrání po černé skříňce s informacemi o letu, od níž se našel jen ochranný obal. Vyšetřovatelé tak zatím mohou pracovat jen se zvukovým záznamem ze skříňky z pilotní kabiny.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320. Ilustrační foto

„Pokud nebyla zcela zničena, bude černá skříňka pod troskami. Musíme pracovat opatrně a důkladně. Musíme se podívat pod každý kousek letadla a nadzvednout každý kámen,“ řekl záchranář Yves Naffrechoux agentuře AFP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám