Hlavní obsah

V Baku zbili dceru rektora, v zemi řádí mafie

Baku

Rozruch vyvolalo v Ázerbájdžánu video zachycující dva opilé mladíky, jak nad ránem v centru Baku bijí dceru rektora místní univerzity. Na jeho základě soud v hlavním městě poslal jednoho z mladíků na dva měsíce do vazby, byť se oběť i její otec od incidentu distancují. Média spekulují o zastrašování, násilníci jsou prý syny mafiánského kmotra.

V Baku zbili dceru rektora, v zemi řádí mafie

 
Článek

Pouliční kamera zachytila 9. března, jak bratři Zaur a Elin Mamedovovi u luxusního vozu Bentley bijí a kopou dceru rektora univerzity v Baku Ulker Isajevovou.

Na základě záznamu policie začala případ vyšetřovat jako výtržnost. Soud však zprvu odmítl uvalit na Zaura Mamedova vazbu, protože Isajevová nepodala trestní oznámení a ani nepřipouští, že byla zbita. Generální prokuratura se ale proti tomuto rozhodnutí odvolala a uspěla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Zaura zavřeli a Elina pustili na svobodu. Nevím proč a doufám, že Zaura také pustí. Každopádně není správné starat se o cizí soukromé záležitosti a o cizí soukromý život. A zprávy, že otec mých synů je mafiánský boss, neodpovídají skutečnosti,” prohlásila matka Gjulnara Mamedovová podle serveru Day.Az.

„Tento případ upoutal pozornost veřejnosti, protože obětí se stala dcera rektora velké místní univerzity. Obvykle se v Ázerbájdžánu o domácím násilí mlčí,” řekla BBC aktivistka Mechriban Zejnalovová, která se zasazuje za potrestání násilníků.

Lidé odsuzují i dceru

Reakce veřejnosti ale vůbec není jednoznačná. Kromě odsouzení násilníků nechybějí názory přičítající vinu za incident oběti i jejímu otci, který toleroval, že se mu neprovdaná dcera toulá i po desáté večer.

„Je jasné, že udělala něco, co neměla, a tak ji chlapec zbil,” usoudil jeden z uživatelů Facebooku. „Vztáhnout ruku na ženu je nesprávné, ale co dělá slušná dívka ve čtyři ráno v baru?” divil se další diskutující. Jiní zase spekulují, jak velkou protekci či úplatky musí mít oba mladíci, aby jim násilí na veřejnosti prošlo beztrestně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám