Hlavní obsah

V Rusku zadrželi mladíka, který měl zabíjet jako plynař v televizním seriálu

Moskva

V Moskvě zadrželi muže, podezřelého ze sedmi sériových loupežných vražd, uvedlo v pátek rádio Vesti FM. Pachatel se vydával za pracovníka plynáren Mosgaz a obyvatelům tvrdil, že jde zkontrolovat plynové potrubí. Pak je ubodal. Z bytů si odnesl peníze a šperky. Podle ruských médií se mohl inspirovat televizním seriálem s podobnou zápletkou.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Vůz ruské policie

Článek

„Muž byl zadržen, bude obviněn a skončí ve vazbě, Vyšetřování je zaměřeno na zjištění všech okolností spáchaných zločinů. Také se zjistí, zda se nedopustil ještě dalších zločinů,“ uvedla mluvčí Julija Ivanovová.

Protože se zločiny navzájem podobaly, oběti byly vždy ubodány a z bytů zmizely všechny peníze a cennosti, policie dospěla k závěru, že je všechny spáchal jediný člověk. Na základě záznamů z kamer podezřelého identifikovali. Je jím dvacetiletý Tádžik, kterého detektivové v pátek zadrželi v hotelovém pokoji, kde přebýval. Našli přitom i nůž, který by mohl být vražednou zbraní, a proto ho poslali na expertizu.

Mluvčí moskevské policie uvedl, že zločiny začaly v říjnu loňského roku a byly páchány v několika oblastech ruské metropole, zpravidla ve večerních hodinách.

Poslední obětí vraha byla 65letá žena, zabitá minulou středu v Sudostroitělné ulici. V jejím bytě pak pachatel založil požár.

Doživotí není vyloučeno

Podle některých zdrojů se mladík přiznal i k čtyřnásobné vraždě v Nagatinské ulici z 5. prosince, kdy byla zabita žena, její syn, jeho manželka a příbuzná. „Vzhledem k tomu, že v jednom případě byly čtyři oběti, není rozhodně vyloučeno a je spíše pravděpodobné, že trest bude doživotní,“ uvedl advokát Georgij Těr-Akopov.

Není vyloučeno, že se vrah inspiroval televizním seriálem Mosgaz, který byl před pár lety natočen na základě skutečného případu pěti vražd. Ty spáchal v Moskvě v prosinci 1963 a lednu 1964 Vladimir Ionesjan, který se také vydával za pracovníka plynáren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám