Hlavní obsah

V souvislosti s pařížským střelcem Coulibalym obvinili další dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Další dva muži byli v pátek předběžně obviněni z terorismu kvůli vazbám na pařížského teroristu Amédyho Coulibalyho, který v lednu zabil policistku a čtyři další osoby v košer obchodě. Podle agentury AP to v pátek oznámil pařížský prokurátor.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Amédy Coulibaly, který zaútočil v židovském obchodě v Paříži. Snímek z videonahrávky zveřejněné po zásahu policie, při němž Coulibaly zemřel.

Článek

Prokuratura uvedla, že 33letý Amar R., který se s Coulibalym seznámil ve vězení, si se střelcem z Paříže během pěti měsíců vyměnil více než 600 textových zpráv a setkal se s ním 5. a 6. ledna, tedy těsně před pařížskými atentáty, které odstartoval útok na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

Formální vyšetřování bylo zahájeno také vůči 25letému Saidu M., jehož DNA se našla na Coulibalyho paralyzéru z košer supermarketu.

Mužům bylo sděleno předběžné obvinění z napojení na teroristickou skupinu odhodlanou spáchat trestný čin. Podle francouzského práva předběžné obvinění a zahájení formálního vyšetřování ještě nutně neznamená, že věc dospěje k soudnímu procesu.

Kromě obou obviněných byli vyslechnuti ještě jeden muž a žena, ale oba byli tento týden propuštěni, oznámila prokuratura.

Už dříve skončilo ve vazbě v souvislosti s pařížskými krvavými atentáty nejméně deset lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah v košer obchodě v Paříži (video neobsahuje zvuk)Video: Reuters

Coulibaly 8. ledna zastřelil na pařížském předměstí policistku a o den později zajal dvacítku lidí v židovském obchodě, jehož čtyři zákazníky nakonec zabil.

Ještě krvavější bylo řádění bratrů Chérifa a Saida Kouachiových, kteří 7. ledna postříleli v centru metropole 12 lidí v redakci týdeníku Charlie Hebdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám