Hlavní obsah

Ruští záchranáři se k muži v bezvědomí chovali jako ke kusu hadru

Petrohrad

Pobouření vyvolalo v Rusku zveřejnění videa, na němž se dvojice členů záchranné služby bezcitně chová k pacientovi v Petrohradu. Záchranáři muže, jemuž se u mozku utvořila krevní sraženina a který upadl do bezvědomí, nepoložili na nosítka, nýbrž ho jako pytel brambor vlekli a smýkali s ním, když ho cpali do sanitky. Oba byli propuštěni a čelí trestnímu stíhání, uvedly ruské sdělovací prostředky.

BEZ KOMENTÁŘE: Ruští záchranáři se k muži v bezvědomí chovali jako ke kusu hadru

 
Článek

Ještě v domě vlekl nebožáka po zemi jenom zdravotník, na ulici už mu musela asistovat jeho kolegyně. Pacienta do sanitky nakládali na několik pokusů. Horní část jeho bezvládného těla už měli uvnitř, ale nemohli tam dostat nohy.

Těžko uvěřitelnou akci zachytily kamery v domě a před ním. Na internet ho údajně umístil jeden z příbuzných 29letého Denise Kolpikova.

Jeho stav se zlepšil a Kolpikov nabyl zase vědomí. Vyšetřovatelům řekl, že si na odvoz do nemocnice nevzpomíná.

Událost vyvolala velké rozhořčení veřejnosti, takže se kromě policie do vyšetřování pustilo i ministerstvo zdravotnictví. Ve středu úřady oznámily, že oba záchranáři byli propuštěni a hrozí jim vězení.

Server Moscow Times připomněl, že záchranáři jsou bídně placeni. Jeden lékař upozornil, že v Moskvě si vydělávají pouze 20 tisíc rublů (okolo 8000 korun). Server Gazeta.ru uvedl, že průměrný plat dělá 31 200 rublů (zhruba 13 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám